Voer uw zoekbegrip in

Rode lippen

Goed nieuws voor wie graag kleur bekent: deze winter is de rode lippenstift weer helemaal terug.

In principe geldt: bij een koele teint zijn blauwachtige nuances het mooist, bij een warme teint staan kleuren met een oranje basis het beste. Mijn advies: kies de kleur van uw lippenstift bij daglicht, zodat u een goede indruk krijgt van de tint.

Ik mix altijd twee tot drie tinten rood, omdat gecombineerde kleuren veel softer en flatteuzer zijn.

Wist u trouwens dat modeontwerpster Coco Chanel nooit de deur uitging zonder lippenstift op?

Perfect rode lippen

In het algemeen geldt voor signaalrood dat een gelijkmatige teint belangrijk is voor een mooi resultaat. Mijn tip: breng eerst een stipje foundation (bij een vettere huid adviseer ik een matterende poeder) aan op de lippen en vervaag dit zorgvuldig naar buiten toe, zodat de rode lippenstift daarna niet uitloopt.

Trek vervolgens de contouren van de mond om met een lipliner, die een nuance lichter is dan de rode lippenstift die u gebruikt. Breng de lippenstift aan met een speciaal kwastje en accentueer het midden van uw lippen met een klein beetje lipgloss, zodat ze voller lijken.

Nog een goede tip voor rode lippen

Eerlijk gezegd draag ik het liefst een zo natuurlijk mogelijk rode lippenstift. Om zelf de juiste kleur te vinden, bijt ik licht op mijn lippen. De kleur die dan naar voren komt, is precies de juiste kleur voor een lipgloss. Waarom dat zo is? Alleen jonge lippen zijn van nature mooi rood. Met het ouder worden, wordt de doorbloeding van de lippen minder en vervagen de contouren.