Voer uw zoekbegrip in

Pantone Color of the Year: de kleuren van 2016

Een première in de geschiedenis van de kleurautoriteit: dit jaar roept het Pantone Color Institute in plaats van één meteen twee kleuren uit tot (trend)kleur van het jaar. De kleuren ’Serenity’ en ’Rose Quartz’ volgen daarmee de Pantone-kleur van 2015 ’Marsala’ op. Wij vinden het twee waardige opvolgers.

Hoewel de meeste vrouwen deze trendkleuren misschien direct associëren met baby’s, is dat niet de reden dat de keuze op lichtblauw en roze is gevallen. Integendeel: het Pantone Institute wil met de keuze voor kleuren juist traditionele rolpatronen doorbreken, zoals in de mode overal ter wereld gebeurt. Kleuren weerspiegelen ook wel maatschappelijke stromingen. De kleuren Serenity en Rose Quartz hebben elk een vrolijke, voorjaarsachtige uitstraling. Ze zijn perfect met elkaar te combineren voor een harmonieus, warm en rustgevend effect.

Serenity & Rose Quartz: lichtblauw en roze zijn dé (trend)kleuren van dit jaar

Al vanaf 2000 kiest het Pantone Institute de kleur van het jaar en dit jaar zijn dat voor het eerst twee kleuren. Natuurlijk kijkt de gehele modewereld reikhalzend uit naar het moment van de bekendmaking. Tenslotte is de Color of the Year een thema dat het hele jaar terugkomt, minimaal.

Pantone is overigens gestoeld op een wereldberoemd kleurensysteem. De specificatie van de Pantone-kleurwaardes garandeert dat een kleur er overal ter wereld hetzelfde uitziet. Wij zijn zeer te spreken over de kleuren van dit jaar en kijken ernaar uit ze terug te zien in de nieuwe voorjaarscollectie. Afzonderlijk of gecombineerd. De betekenissen van de kleuren luiden overigens als volgt: helder en kalm (Serenity) en rozenkwarts (Rose Quartz). Rozenkwarts wordt gezien als de steen van onvoorwaardelijke liefde. Met deze beide kleuren kan het in 2016 dus niet meer verkeerd gaan …

Veel plezier met de kleuren van het jaar in onze collectie

Serenity en Rose Quartz komt u natuurlijk ook in onze collectie het hele jaar door tegen. Iets om naar uit te kijken. Een paar bijzondere aanraders voor aankomend seizoen hebben wij alvast voor u geselecteerd, als smaakmakers. Binnenkort leest u meer in onze blog. Tot snel!