Voer uw zoekbegrip in

Stap voor stap naar de perfecte outfit, met styliste Shirin Abbas

Stap voor stap naar de perfecte outfit, met styliste Shirin Abbas

Wow, wat een geweldige look! Herkent u dit? Sommige mensen zien er altijd uit als om door een ringetje te halen. Om jaloers op te worden toch? Of het nu elegant of heel casual is, op kantoor of in de vrije tijd. Het lijkt alsof sommigen schijnbaar moeiteloos de perfecte outfit bij elkaar zoeken. Hoe doen ze dat? Wat is hun geheim? Dat hebben we gevraagd aan onze styliste Shirin Abbas. Die kwam met een enorme hoeveelheid inside-info die wij graag met u willen delen.

In dit interview onthult zij ons de professionele trucs die een alledaagse outfit omtoveren tot wow! Plus: u kunt zien welke looks voor Shirin behoren tot de moderne toptrends. En met onze checklist komt ook u stap voor stap tot de perfecte look.

About: Shirin Abbas – mode ontwerper en fashion-styliste

fashion-styliste Shirin Abbas
fashion-styliste Shirin Abbas

Shirin Abbas studeerde modeontwerp. Als zelfstandige fashion-styliste met ruim 15 jaar ervaring werkte ze mee aan talrijke internationale modeproducties en campagnes van gerenommeerde merken als REEBOCK, GÖRTZ, MARC AUREL, AUDI en IKEA. Op haar referentielijst prijken ook tijdschriften als STERN en ZEIT MAGAZIN. Dat haar het componeren van passende stijlen in het bloed zit, zie je niet alleen aan de looks die zij voor ons ontworpen heeft, maar ook aan haar eigen outfits. De wijze waarop zij actuele trends interpreteert, staat garant voor een perfectie die bewonderende blikken oogst.

Interview: Shirin over de perfecte outfit

Beste Shirin, we zijn blij dat we het vandaag met jou kunnen hebben over jouw leuke stijlen en het geheim dat erachter zit. Zou je ons eerst willen vertellen hoe jij overzicht krijgt als je bij zo’n grote onlineshop als Peter Hahn artikelen wilt kiezen voor verschillende outfits?

ik snuffel regelmatig rond in de onlineshop. Bij ons stylisten heet dat de ‘storecheck’. Zo blijf ik up-to-date. Zodra ik dan echt iets concreets zoek, kan ik het sneller vinden. Om inspiratie op te doen, kijk ik graag bij de merken en huismerken. Als ik specifiek iets wil vinden, gebruik ik de zoekfunctie en check dan de lijst van aangeboden artikelen.

Shirin Abbas, fashion-styliste

Hoe pak je het aan als je een outfit gaat ontwerpen? Bedenk je eerst een motto of laat je je inspireren door iets specifieks? Wat is het eerste dat in je opkomt?

Bij mij komt de inspiratie van de meest verschillende kanten. Ik laat me graag inspireren door muziek, films, reizen en kunst. Inspiratie kan echter ook een ontmoeting op straat of een moment in het dagelijks leven zijn. Iets wat op het eerste gezicht helemaal niets met mode te maken heeft, maar uiteindelijk in de outfit terechtkomt, zoals bijvoorbeeld de look Spicy Colours.

Shirin Abbas, fashion-styliste

Hoe heb je die look Spicy Colours gecreëerd?

Ik kwam bij Peter Hahn een prachtige currykleurige kasjmiercardigan tegen. Dit gebreide vest wekte direct herinneringen op aan mijn reizen naar de zuiden. Ik dacht meteen aan de verschillende geuren, specerijen, kruiden en texturen. Dus ik ben op zoek gegaan naar meer kledingstukken die mij dit gevoel gaven en heb daarmee de Spicy Colours samengesteld. Ik heb gezocht naar warme, krachtige kleuren, naar verschillende materialen en belijningen en zo dit gebreide vest drie keer in een andere context geplaatst.

Het tweede ‘key piece’ dat bij mij een soortgelijk gevoel oproept, is de kasjmiertrui in de kleur van roze peper. Die heb ik gecombineerd met olijf- en salietinten.

Shirin Abbas, fashion-styliste
Stap voor stap naar de perfecte outfit: spicy colours look 1
Gewatteerd jack van WHITE LABEL, bestelnr. 130701,
trui van INCLUDE, bestelnr. 950801,
blouse van PETER HAHN, bestelnr. 740053,
broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 647669,
chelsea-boot van PAUL GREEN, bestelnr. 372425.
Stap voor stap naar de perfecte outfit: spicy colours look 2
Trui van INCLUDE, bestelnr. 950801,
shirt van PETER HAHN, bestelnr. 875104,
sjaal van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 369416,
broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 646695.

Alle looks en nog meer professionele tips van Shirin vindt u in The Stylist. Laat u inspireren en ontdek uw favoriete outfit.

Hoe ben je te werk gegaan toen je de look Two Colour Combo creëerde?

Modetrends worden sterk bepaald door de tijdgeest. We leven momenteel in een tijd waarin veel onzekerheid heerst. Tijdens de pandemie werd loungewear een modethema. Outfits die een soort comfortabele cocon om ons heen vormen, ons geborgenheid geven. Dat is de look Two Colour Combo voor mij. Wij moeten afstand bewaren en een masker dragen dat de helft van onze mimiek en emotie verbergt. Ik denk dat het tijd wordt dat we de kleuren het woord laten doen. En daarmee emoties overbrengen via kleding.Bei Two Colour Combo kombiniere ich zwei Farben, die auf den ersten Blick nicht zusammenpassen. Der Charme des Looks entsteht dadurch, dass ich mit Schattierungen dieser Farben arbeite. Mit leuchtendem Rot beispielsweise kombiniere ich Lilatöne wie Flieder und Violett.

Bij Two Colour Combo combineer ik twee kleuren die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen. De charme van de look ontstaat uit het werken met schakeringen van deze kleuren. Bijvoorbeeld met felrood combineer ik paarstinten als lila en violet.

Shirin Abbas, fashion-styliste
Stap voor stap naar de perfecte outfit: two colours combo look 1
Sjaal van UTA RAASCH, bestelnr. 369259,
trui van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 952047,
blouse van PETER HAHN, bestelnr. 705749,
broek van ST. EMILE, bestelnr. 647365,
tas van AIGNER, bestelnr. 370957.
Stap voor stap naar de perfecte outfit: two colours combo look 2
Jas van UTA RAASCH, bestelnr. 151571,
trui van PETER HAHN, bestelnr. 950165,
top van TALBOT RUNHOF X PETER HAHN, bestelnr. 741341,
broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 646703.

Alle looks en nog meer professionele tips van Shirin vindt u in The Stylist. Laat u inspireren en ontdek uw favoriete outfit.

Wat is voor jou de perfecte outfit?

Ik hou ervan als outfits ongedwongen zijn. Als je het aandurft dingen te combineren, omdat je ze mooi vindt en niet omdat je de modevoorschriften volgt. Als de outfit persoonlijkheid en passie uitstraalt.

Shirin Abbas, fashion-styliste

Waarmee staat of valt een geslaagde outfit?

Voor mij is een outfit geslaagd als ik aan de vrouw in kwestie kan zien dat ze zich mooi, sterk en zelfverzekerd voelt. Zodra je houdt van wat je draagt, heb je het al heel goed gedaan, los van de trends. Dat geldt voor alle vrouwen, ongeacht of ze erg modebewust zijn of niet.

Shirin Abbas, fashion-styliste

Is er een basis die de toon zet voor de rest van de outfit?

De basis kan een ‘key piece’ zijn, zoals bijvoorbeeld die kasjmiercardigan of die rode broek van Fadenmeister. Rond dit item style ik dan de gehele outfit. De basis voor een outfit kan echter ook gewoon een kleurconcept, een motto of een bepaalde stijl zijn.

Shirin Abbas, fashion-styliste

Beste Shirin, dank je wel voor deze topactuele inside-informatie en je leuke tips.

Checklist: stap voor stap naar de perfecte outfit

  1. Snuffel regelmatig rond in onlineshops om op de hoogte te blijven. Dat geeft richting aan de inspiratie en houdt u scherp voor trends en nieuwtjes.
  2. Maak gebruik van het verlanglijstje om persoonlijke favorieten te markeren. Op die manier stelt u zelf in de loop der tijd een eigen collectie van favorieten samen.
  3. Laat u inspireren. Ga bijvoorbeeld na welke artikelen herinneringen bij u oproepen.
  4. Word creatief. Neem een thema of een kleurenschema in gedachten, ga te rade bij de natuur.
  5. Vergeet de modevoorschriften. Ga af op uw gevoel.
  6. Denk er eens over na wanneer u de laatste keer echt enthousiast was over een outfit. Probeer dan eens in de onlineshop deze look in uw eigen stijl op te bouwen.
  7. Zoek in de onlineshop naar een ‘key piece’. Een blikvanger. Een absolute favoriet, waar u vervolgens de hele outfit omheen gaat stylen.
  8. Wat zijn uw lievelingskleuren? Zoek mode-items in deze kleuren en probeer daarmee uw eigen, persoonlijke look te creëren.

Alle looks en nog meer professionele tips van Shirin vindt u in The Stylist. Laat u inspireren en ontdek uw favoriete outfit.

aanbevolen voor jou