Voer uw zoekbegrip in

De parka: door de jaren heen uitgegroeid tot modieuze must-have

Als het om mode gaat is er tegenwoordig gelukkig haast niets meer dat niet door mannen én vrouwen gedragen kan worden (er kwam laatst zelfs een man naar mijn highheels-training). Ook de parka is intussen gemeengoed geworden in de damesgarderobe. Helaas nog niet in die van mij, want ik had de perfecte parka nog niet gevonden. Een tijdje terug was een vriendin van mij echter behoorlijk afgevallen en deed ze mij een plezier met haar zo goed als nieuwe parka (eentje die er sterk op lijkt is de parka van Anna Aura)

Een parka associeert men normaal gesproken eerder met een bos, scouting of paardenstal dan met de elegante garderobe van een vrouw. Maar als men de glossy’s mag geloven, heeft de parka zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige modecreatie. Stijlbreuken, ook als die op het eerste oog wat ongewoon lijken, zijn helemaal trendy.

Ik vind dat echt geweldig, want dat betekent dat het favoriete kledingstuk uit mijn jeugd volwassen is geworden en een plek veroverd heeft in het modebeeld.

De parka: juist combineren, bewust dragen

Draag de parka alsof het een chique mantel van kasjmier is. In de tijd tussen winter en voorjaar is de jas perfect met een zomerjurk te dragen:

En we geven u nog 2 trendtips. Om te beginnen de combinatie van kaki en bessentinten: een belangrijk thema voor komende zomer. Ook als jas bij een zakelijke look is de parka geen uitzondering meer, maar juist heel modieus en praktisch.

Knuffel eens een boom

Met een stoere en robuuste parka staat men met beide benen stevig op de grond. Trek er op uit in de natuur, sla uw armen eens om een boom en ervaar uw gezamenlijke ‘roots’: de verbondenheid met de aarde waarop alles en iedereen leeft. Dat voelt goed en geeft u energie om weer verder te gaan.

En als uw parka dan een beetje vies is geworden, dan gooit u hem gewoon in de wasmachine. Het model van Anna Aura is namelijk gemaakt van 100% katoen en kan in de wasmachine.

Overigens is een parka al lang niet meer funest voor het figuur. De moderne uitvoeringen zijn bijna allemaal voorzien van een tunnelkoord waarmee u de taillewijdte naar wens kunt aanpassen. Mag het wat losser, dan laat u de touwtjes gewoon vieren – letterlijk.

En vergeet nooit: alles wat u bewust en met overtuiging draagt, maakt altijd extra indruk op uw omgeving!