Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Walkjassen

In deze categorie, jammer genoeg, zijn geen producten

Wij zoeken de perfecte creaties voor u

Dames walkjassen maken je outfit op en top vrouwelijk

Als vrouw een elegante en toch comfortabele outfit samenstellen is niet altijd een eenvoudige opdracht. Het vergt aandacht voor details en de zoektocht naar kledingstukken die perfect bij elkaar passen - en ook op je persoonlijke voorkeuren zijn afgestemd. Dames walkjassen zijn een prachtig voorbeeld van een kledingstuk dat zowel stijl als comfort biedt, waardoor je er uiteenlopende outfits mee gecreëerd kunnen worden.

Dames walkjassen zijn eigenlijk precies dat we naam zelf zegt; jassen die geschikt zijn om te dragen als door de stad wil wandelen, met vriendinnen een dagje weg bent of andere activiteiten doet. Het gaat echter niet om sportieve modellen die louter functioneel zijn. Dergelijke jassen hebben vooral een stijlvolle uitstraling, waardoor je er als het ware mee kan paraderen. Dat verklaart dan ook waarom de meeste modellen mooi versierd zijn en heel vrouwelijk en elegant ogen.

Dames walkjassen zijn op zich al een relatief oud concept, maar tegenwoordig staan ze nog steeds symbool voor stijl, comfort en vrouwelijkheid. Wil je je kleerkast aanvullen met een kledingstuk dat je uitstraling meteen een niveau hoger tilt, dan zijn dergelijke jassen een must-have.

Dames walkjassen, met stijl en luxe over straat

Dames walkjassen zijn eigenlijk een combinatie tussen een blazer en een gewoon vestje, en bieden dan ook het beste van twee werelden. Zo zijn dergelijke jassen erg licht, ademen ze goed en geven ze je outfit een fris, jeugdig uiterlijk. Aan de andere kant ogen ze heel stijlvol en statig, waardoor je er ook formele of zelfs zakelijke outfits mee kan creëren. Natuurlijk bestaan er verschillende soorten dames walkjassen, en afhankelijk van de gelegenheid en je voorkeur kies je best een ander model.

Zo zijn er eenvoudige dames walkjassen met niet al te veel versieringen, in een effen kleur zoals donkerblauw of zwart. Echte eenvoud zal je bij een dergelijk kledingstuk echter niet vinden, omdat een stijlvolle uitstraling in dit geval nog altijd centraal staat. De eenvoudigste modellen hebben nog altijd een versierde, gevouwen kraag, eventueel knoopjes op het uiteinde van de mouwen en kleine maar handige knoopjes waarmee je de jas kan toedoen. Ook de stof waaruit dames walkjassen bestaan zijn meestal erg zacht en iets dikker, zodat ze een goede bescherming bieden tegen koudere temperaturen en wind.

Wanneer draag je nu eenvoudige dames walkjassen? Op casual en informele gelegenheden waarbij je toch een zekere stijl wil uitstralen en niet als een sloddervos gekleed wil gaan. Dergelijke modellen passen erg goed op comfortabele maar toch elegante broeken, waaronder je middelhoge hakken of zelfs gewone schoentjes draagt. Heb je bijvoorbeeld een uitje met vriendinnen of ga je eten in een restaurant? Dan bieden dergelijke dames walkjassen een uitkomst.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook de chiquere modellen, die logischerwijs voor formelere gelegenheden geschikt zijn. Vaak kan je er zelfs mee terecht op feestelijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft, afhankelijk van de dresscode en je voorkeur. Het spreekt voor zich dat dergelijke walkjassen mooi versierd zijn met franjes, kleurelementen, opvallende patronen en hier en daar een blinkertje. Er zijn natuurlijk oneindig veel mogelijkheden en dat maakt het juiste model kiezen niet altijd eenvoudig.

Formele dames walkjassen ogen vaak iets strakker en passen erg goed bij gelijkaardige broeken die uit een zachte, dunne stof zijn gemaakt. Het gaat echter nog altijd niet om een kledingstuk dat je op een galabal zou dragen, waardoor je best niet al te opvallende combinaties maakt. Een leuke 7/8-broek op middelhoge hakken en een leuk, strak topje zijn een voorbeeld van een outfit waarmee je een dergelijke jas kan combineren. Kleuren zoals beige, roze en gewoon wit zijn in dat geval erg mooi en zijn dan ook heel populair bij dames die een stijlvol jasje zoeken.

Welke stijl je ook uit wil gaan en welke dresscode ook van toepassing is, dames walkjassen bieden zoveel variëteit dat je ongetwijfeld vindt wat je zoekt. Of je nu stijlvol met vriendinnen een dagje weg wil of op een bedrijfsfeestje met je mooiste outfit wil uitpakken, dergelijke jassen maken het alleen maar aangenamer en eenvoudiger. Kies een model waar je je zelf goed in voelt en dat bij de gelegenheid past, en je outfit is meteen van een heel ander kaliber.

Dames walkjassen voor elk seizoen

Natuurlijk hangt je keuze voor een dames walkjas grotendeels af van het huidige seizoen. Het spreekt voor zich dat je een dikke walkjas met extra voering en een stoffen toplaag niet meteen draagt als de temperaturen hoog liggen, net zoals je lichte modellen met korte mouwen en een diepe kraag best vermijdt tijdens de winter.

Zomerse dames walkjassen worden gekenmerkt door een lichtere stof, een dunne voering en de mogelijkheid om knoopjes van beneden tot boven open te doen. Vaak zijn de kleuren ook iets lichter en frisser, variërend van gewoon wit of beige tot felgeel of zelfs pastelkleuren. Natuurlijk bieden dergelijke dames walkjassen nog altijd comfort en ogen ze altijd gekleed, dus ermee op het strand lopen is geen optie. Toch kan je er een zomerse, frisse en jeugdige look mee creëren die tegelijkertijd verzorgd oogt.

Wil je een dames walkjas dragen tijdens de winter, dan besteedt je best wel aandacht aan de stof. Deze is bij winterse modellen dikker en de toplaag bestaat vaak uit wol of een andere verwarmende stof. Ook zijn de mouwen iets langer en beter geïsoleerd, komt de kraag iets hoger en is de jas voorzien van een rits of knopen die stevig dichtgemaakt kunnen worden. Het spreekt voor zich dat dergelijke modellen ook op het vlak van kleuren anders zijn; donkerblauw, bruin of zwart zijn tijdens de koudere maanden van het jaar vanzelfsprekend maar ook opvallende tinten zoals donkerrood of bordeauxrood zijn erg populair.

Winter of zomer, herfst of lente, dames walkjassen bieden voor elk seizoen de ideale oplossing. Een stijlvolle outfit samenstellen die ook nog eens comfortabel zit is niet altijd eenvoudig maar een dames walkjas bewijst dat het kan. Welke stijl je ook wil uitgaan en hoe belangrijk je comfort ook acht, een dames walkjas is een betrouwbare basis voor een outfit die beide biedt.

Walkjassen, nog meer stijl uitstralen dankzij kledij van kwaliteit

Als je dan kiest voor een dames walkjas, dan is op zoek gaan naar merken die kwaliteit garanderen een vanzelfsprekende beslissing. Het gaat immers om een kledingstuk dat iedereen te zien krijgt en waar je maar al te graag mee paradeert en pronkt. Net zoals je wil dat de andere kledingstukken van je outfit aan de verwachtingen voldoen - zowel op het vlak van uitstraling als comfort - is het belangrijk ook in je dames walkjas die eigenschappen terug te vinden.

Vertrouw dus altijd op de kwaliteit en duurzaamheid van merken om nog méér uit je outfit te halen, welke dit ook mag zijn. Mooie dames walkjassen kunnen ongetwijfeld een meerwaarde betekenen voor je persoonlijke stijl en horen dan ook thuis in de kleerkast van elke vrouw die haar uitstraling serieus neemt.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl