Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Gestreepte blouses

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Gestreepte blouses: stijlvol en opvallend in één

Blouses zijn ongetwijfeld een van de beste kledingstukken die je als vrouw kan dagen om een stijlvolle outfit te creëren. Zowel het lichte, jeugdige als klassevolle karakter van blouses dragen bij aan de perfecte combinatie van stijlen die ermee gecreëerd kan worden, afhankelijk van hoe je de blouse draagt en welke kledingstukken je ermee combineert.

Gestreepte blouses voegend daarbij nog waarde toe aan je outfit, juist door de vele combinatiemogelijkheden. Hoewel gestreepte blouses voor velen misschien ouderwets en saai kunnen lijken, zijn er tegenwoordig tal van modellen, kleuren en pasvormen die het tegendeel bewijzen. Als je een gestreepte blouse draagt en dit met de juiste outfit combineert, dan kan er in elk geval niets misgaan.

Welke soorten gestreepte blouses er allemaal zijn en hoe je deze het best kan dragen, zijn vragen die je als vrouw graag beantwoord ziet. Het volgende overzicht geeft je wat informatie over outfits met als basis gestreepte blouses. Van klassiek tot modern en formeel tot casual, de moeilijkheden zijn oneindig. De juiste keuze maken is dan ook van belang om meer uit je outfit te halen.

Gestreepte blouses: gekleed of casual?

Het grote voordeel van gestreepte blouses is vooral dat ze een combinatie zijn van aan de ene kant een gekleed, aan de andere kant een casual kledingstuk. Welke stijl je ook wil aannemen en welke gelegenheid ook van toepassing is, een dergelijke blouse biedt altijd uitkomst. Het geklede karakter van een dergelijk hemd wordt teweeggebracht door de strepen, die ervoor zorgen dat de blouse in zekere zin gaan lijken op een gewoon hemd. Aan de andere kant zit een dergelijke blouse veel losser en comfortabeler dan een hemd, wat dan weer op casual gelegenheden goed uitkomt. Welke eigenschap je naar boven wil halen met je outfit, is natuurlijk de vraag. En het resultaat hangt grotendeels af van welke combinaties je maakt.

Zo kan je voor een casual, jeugdige look kiezen voor een blouse in frisse, zomerse kleuren. Een wit-blauw gestreept model is bijvoorbeeld leuk, zeker als je daar een jeansbroek of kort jeans shortje op draagt. Kies wel voor een loszittend model met lange mouwen en een diepere kraag om een jonge look te bereiken. Als de kraag niet diep genoeg is wordt de uitstraling iets formeler en dan kloppen de combinaties niet meer.

Voor een formele look spreekt het voor zich dat je best kiest voor een iets strakker model met nauw aansluitende mouwen en een effen kleur. Gestreepte blouses ogen hoe dan ook opvallend, maar je kan ze iets strakker doen lijken als je kiest voor bijpassende kleuren. Zo zijn zwart en donkerblauw bijvoorbeeld mooie kleuren, aangezien het contrast dan iets minder opvalt. Combineer dergelijke hemden met een stijlvolle, geklede broek en leuke schoentjes om een comfortabele en toch geklede uitstraling te bereiken. Ook kan je er leuke sieraden op dragen om de look stijlvoller te maken en het formele karakter van je outfit in de verf te zetten.

Van casual tot formeel, met gestreepte blouses is zowat alles mogelijk. Het is belangrijk je keuze af te stemmen om je persoonlijke voorkeur en de gelegenheid, net zoals bij andere kledingstukken. Maak leuke combinaties met kledingstukken die elkaar aanvullen en je bent in elk geval al goed op weg om een unieke look te verkrijgen.

De mooiste kleuren gestreepte blouses

Gestreepte blouses zijn uniek omdat ze, zoals reeds werd gezegd, een combinatie zijn van een gekleed, stijlvol hemd en een comfortabel, loszittende blouse. Hierdoor kunnen tal van combinaties gemaakt worden die op nog tallozere gelegenheden te dragen zijn. Een andere belangrijke factor bij de keuze voor een mooi gestreepte blouse is echter de kleur. Zoals bij alle kledingstukken speelt de kleur een grote rol bij de uitstraling die je met de blouse bereikt.

Zo kan je kiezen voor eenvoudige tinten - zoals blauw en wit - om een zomerse, maar toch geklede outfit aan te vullen. Frisse kleuren doen je blouse immers meteen leuker en opvallender ogen, wat natuurlijk altijd goed is als het gaat om casual, zomerse gelegenheden. Ook andere kleuren zoals roze of geel zijn erg leuk, maar het is dan wel weer een kwestie van de juiste combinaties te maken. Zoek hoe dan ook naar modellen waarbij een van beide kleuren wit is, aangezien dit de blouse toch nog een stijlvolle, moderne look geeft. Andere kleuren combineren kan natuurlijk ook maar dan wel op enkele uitzonderlijke gelegenheden. Wit draagt bij aan het moderne karakter van de blouse, en dat is onmisbaar.

Gestreepte blouses zijn het ideale kledingstuk om tijdens de lente of zomer te dragen, en de combinaties die gemaakt worden moeten daar dan ook op afgestemd zijn. Jeansbroeken, korte shortjes of kleedjes gaan allemaal mooi samen met gestreepte blouses, zolang je de juiste kleuren kiest. Blauw en wit, roze en wit of zwart en witte strepen zijn enkele van de meest populaire kleurencombinaties, juist omdat ze met heel wat andere tinten gedragen kunnen worden. Hoe dan ook wordt een zomerse look bereikt die jeugdigheid en elegantie uitstraalt.

Versierde gestreepte blouses of eenvoudige modellen?

Tenslotte is het natuurlijk ook belangrijk te kiezen voor een model dat noch te sober, noch te versierd is - afhankelijk van de gelegenheid. Ga je voor een casual look die zowat overal gedragen kan worden en waarmee je zonder zorgen de stad in kunt, of een dagje kunt gaan shoppen met vriendinnen? Ga dan voor een eenvoudig model met hier en daar een versierinkje, bijvoorbeeld borstzakjes of leuke knoopjes. Op die manier oogt je outfit casual maar toch elegant. Afhankelijk van het weer kan je trouwens ook kiezen voor een blouse met open of gesloten rug. Ook modellen met ontblote schouders zijn erg leuk als het iets warmer is, en voegen een zekere jeugdigheid en vrouwelijkheid aan de blouse toe.

Andere mogelijke versieringen of opvallende elementen zijn bijvoorbeeld nauw lopende mouwen, een combinatie van verticale en horizontale strepen, een dikke of dunne kraag, enzovoort. Dergelijke stijlelementen zijn vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur, en waar je je goed in voelt.

Wil je het liever wat uitbundiger en val je graag op met je gestreepte blouses? Kies dan voor een model met gedrapeerd stuk aan de heup, zodat de outfit tegelijkertijd stijlvol én comfortabel oogt. Ook kan je kiezen voor gestreepte blouses met een soort van riem die je om je taille kan binden, zodat het iets strakker zit en dus wat gekleder oogt. Tenslotte zijn er ook gestreepte blouses met bovenaan of onderaan een kanten boord, waardoor je weer extra zomers overkomt en de blouse nog comfortabeler zit.

Ontelbare mogelijkheden met gestrafte blouses

Het is duidelijk dat de mogelijkheden met gestreepte blouses erg uitgebreid zijn. Welke stijl je ook wil aannemen en wat je voorkeuren ook zijn op valk van kleur, ontwerp en model, alles is mogelijk. Kies voor gestreepte blouses van kwaliteit om nog meer uit je outfit te halen en een tijdloze look te creëren.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl