Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Spring Deals: Bespaar 20% op je hele aankoop*! Kortingscode: Springdeals124

*T/m 28-04-24, niet te combineren met andere acties. Actiecode Springdeals124 in de winkelmand aangeven.

Geruite blouses

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Een geruite bloes voor een avontuurlijke, jonge uitstraling

Geruite hemden en bloesjes klinken dan misschien het ideale kledingstuk voor houthakkers, tal van modevoorbeelden hebben al bewezen dat er meer mee gaan kan worden dan men zou denken. Dergelijke bloesjes zijn immers de ideale combinatie tussen stijlvol en avontuurlijk en verlenen zich dan ook voor outfits die aan de kwaliteit beantwoorden.

Hoewel geruite bloesjes vroeger vooral in trek waren, en ze tot een aantal jaar geleden een eerder ouderwetse en saaie reputatie hadden, herleven ze tegenwoordig als stijlvolle kledingstukken die een unieke uitstraling hebben en de perfecte balans symboliseren tussen wild en vrij aan de ene kant, en toch verfijnd aan de andere kant. Geruite hemden en bloesjes zijn lang niet meer enkel voor cowgirls en boerenvrouwen, en kunnen nu ook door de klassevolle dame gedragen worden, mits de juiste combinaties.

Om tenslotte het beste uit een geruimd bloesje te halen, is het van onmisbaar belang dat je kiest voor goede kledingstukken om het aan te vullen. Jeans shortjes lijken dan misschien de meest voor de hand liggende oplossing, er zijn nog meer mogelijkheden die een woordje uitleg verdienen.

Geruite blouses voor een avontuurlijke uitstraling

Geruite blouses kunnen perfect in de kleerkast van een stijlvolle vrouw passen, zolang men de juiste combinaties maakt. Hoe dan ook is een dergelijk bloesje op zich al de moeite waard, zeker als je op middelbare leeftijd liever een jeugdige, avontuurlijke uitstraling hebt. Ruitjes zijn immers niet langer saai en sober; ze zijn speels en kleurig, waardoor ze perfect zijn als basis voor een jonge look.

Of je nu casual over straat wil lopen, comfortabel gekleed naar een informeel feestje wil gaan of gewoon met vriendinnen afspreekt voor een avondje uit, een geruite blouse kan overal gedragen worden. Het karakter is dan wel iets avontuurlijk dan bijvoorbeeld bij een kasjmier trui of gewoon topje, er is geen reden om er geen prachtige outfit mee te creëren.

Kiezen voor het juiste model en kleur is echter essentieel om die look tot zijn recht te doen komen. Zo is een blouse met afwisselend rode en blauwe ruitjes erg mooi als je er een lichtblauw jeans short op draagt, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit, terwijl andere kleuren zoals beige en bruin dan weer iets formeler ogen en bijvoorbeeld op een thuisfeestje gedragen kunnen worden. Ook spelen het formaat en de pasvorm van de geruite blouses een grote rol bij de uitstraling die gecreëerd wordt. Een comfortabel, ruim bloesje met lange mouwen is ideaal als je op vakantie bent en een stapje in de wereld zet. Aan de andere kant is een strakker model met kortere louwen iets chiquer, waardoor je het perfect kunt dragen als je bijvoorbeeld bij vrienden of collega's thuis op bezoek komt.

Hoe dan ook hebben geruite blouses een avontuurlijk, speelse look, waardoor je dus nooit te maken krijgt met een saaie outfit. Ruitjeshemden en blouses waren vroeger dan wel voorspelbaar en hadden een onverzorgde uitstraling, tegenwoordig is dat niet meer het geval.

Een verfijnde look creëren met geruite blouses

Hoewel geruite blouses dus altijd iets speels en avontuurlijks uitstralen, wil dat niet zeggen dat er geen verfijnde, elegante look me teweeg kan worden gebracht. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van welke kledingstukken je gaat combineren, en welke modellen en kleuren je kiest. Terwijl een rood-blauw geruit bloesje echt voor avontuurlijk types is, kunnen strakkere modellen met subtielere ruitjes en kleuren dan weer perfect zijn voor formele feestjes en andere uitgaansgelegenheden waar een zekere dresscode vereist is.

Ook de stof van het geruite bloesje maakt een groot verschil uit bij de uitstraling ervan. Zo zijn er katoenen geruite blouses, die vooral iets speelser ogen en dus minder verfijnd zijn. Als je elegant en charmant buiten wil komen dan is het beter om te kiezen voor een fijne stof. Dit zal de vrouwelijkheid van de outfit alleen maar een niveau hoger tillen.

Ook kies je, afhankelijk van het seizoen en de temperaturen, best voor een model dat ofwel luchtig ofwel verwarmend is. Een geruit bloesje met korte mouwen en een diepere hals, waarbij je bijvoorbeeld een knoopje extra open laat, is ideaal tijdens zomerse tuinfeestjes of als je op vakantie een strandwandeling maakt. Gaat het echter om een feestje binnenshuis in de winter, dan zijn langere mouwen en een strakkere pasvorm weer de ideale optie.

Jeans op geruite blouses, of eerder een stijlvolle broek?

Elke outfit kan in de basis onderverdeeld worden in twee delen: de bovenkant en de onderkant. Bij elke kledingstuk is het belangrijk om op zoek te gaan naar een ander kledingstuk dat daarbij past, zowel qua kleur als stijl en pasvorm. Bij het dragen van geruite blouses is het des te belangrijker om goede combinaties te kiezen, omdat het gaat om een kledingstuk dat apart oogt. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld een lichtblauwe jeans short op een rood-blauw geruite blouse, waardoor je een jonge uitstraling bereikt.

Als je de formele kant opgaat kan je een classy geruite blouse altijd combineren met een lichtkleurig topje eronder, in combinatie met een stijlvolle lange broek - zoals een skinny jeans of een nog iets chiquer model - zodat beide kledingstukken niet tegen elkaar af gaan steken.

Ook het schoeisel kan de outfit maken of kraken. Hoewel sportieve schoenen perfect passen bij gekleurde geruite blouses en jeans, wil je bij een formeler model liever kiezen voor eenvoudige, maar stijlvolle schoentjes met een kleine hak of een open voetrug. De juiste combinaties maken is dus essentieel om het beste uit je outfit te halen, maar eenmaal dat lukt is het resultaat een tijdloze, jonge en verrassende look.

Knopen, cols en mouwen bij geruite blouses

Zoals bij elk kledingstuk zijn details belangrijk, zelfs als je geruite hemd vooral comfortabel moet zitten en stijl eigenlijk niet het belangrijkste is. Zo is het belangrijk rekening te houden met bepaalde factoren, waaronder de aanwezigheid van knoopjes, de diepte van de col en de lengte van de mouwen.

Of je kiest voor een geruite blouse met knoopjes heeft uiteindelijk een grote impact op je look. Niet zozeer de knoopjes zelf, maar wel de manier waarop je deze draagt. Zo kan je een knoopje laten openstaan als je een avontuurlijk model kiest en op vakantie bent, maar formele gebeurtenissen geven je minder vrijheid op dit vlak. Natuurlijk hangt dat ook af van wat je onder de blouse draagt. Korte mouwen maken de blouse meteen jonger en iets uitdagender, terwijl langere mouwen een stijlvolle, warme uitstraling geven aan de outfit.

Welke keuze je ook maakt, geruite blouses bieden een uitkomt voor zowat elke gelegenheid en stijl. Van klassieke bloesjes tot moderne modellen, niets is onmogelijk als je je outfit en kleerkast uitbreidt met een aantal geruite blouses. Als je daarbij op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid bij al je kleding, dan is kiezen voor merken die dat beloven essentieel. Enkel zo kan je op de lange termijn meer halen uit de outfit die je creëert.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl