Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Riemen

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Riemen: een kleine maar belangrijke accessoire voor elke dame

Accessoires zijn onmisbaar om een vrouwelijke, aantrekkelijke look te verkrijgen, en maar al te vaak worden deze jammer genoeg onderschat of verwaarloosd. Hoewel je bij accessoires misschien eerst denkt aan sieraden en handtassen, behoren ook riemen tot de mogelijkheden. Riemen zijn immers lang niet louter functioneel meer; ze vervullen zelfs een belangrijke functie bij het creëren van een stijlvolle, elegante look.

Het is inderdaad een feit dat riemen oorspronkelijk louter de bedoeling hadden kledij strakker te doen zitten, maar tegenwoordig is het stijlaspect minstens even belangrijk. Als je als vrouw met klasse en sierlijkheid buiten wil komen, dan is kiezen voor de juiste riem dan ook belangrijk. De mogelijkheden zijn haast oneindig en voor elke kledingstijl is wel een optie. Dat maakt wat meer informatie over de juiste combinaties dan ook belangrijk.

Wil je een klassieke uitstraling krijgen of eerder modern over straat lopen? Dan is het belangrijk je keuze voor een riem af te stemmen op de rest van je outfit en je persoonlijke voorkeur. Een overzicht van de mogelijkheden is hier dan ook geen overbodige luxe.

Riemen, zowel functioneel als stijlvol, voor elk wat wils

Riemen vervullen in de eerste plaats een functioneel doel; ze zorgen ervoor dat kledij die misschien net te ruim zit, toch strak komt te zitten en dus ook eleganter oogt. Riemen komen in verschillende modellen en beschikken doorgaans over verschillende gaatjes en een pin die je strakker of losser kan maken. Naast dit vanzelfsprekende functionele nut hebben riemen echter steeds vaker ook een stijlfactor. Zo komen ze in ontelbare kleuren, modellen, diktes, lengtes, enzovoort, zodat voor elke kledingstijl - van klassiek tot modern of extravagant - wel een optie bestaat.

Het spreekt voor zich dat op zoek gaan naar het beste exemplaar voor jouw situatie, voorkeur en kledingstijl, belangrijk is. Een outfit kan ofwel worden gekraakt, ofwel gemaakt, door de accessoires. Een sobere riem uit leer past niet meteen bij een zomerse outfit met veel verschillende kleuren, net zoals een roze riem met opvallende patronen best niet op een begrafenis wordt gedragen. Een duidelijk onderscheid kunnen maken tussen verschillende mogelijkheden is de eerste stap in de richting van een goede aankoop.

Zo onderscheiden klassieke riemen zich door hun eenvoud, strakke karakter en symmetrische afwerking. De meeste klassieke modellen bestaan uit leer, waardoor ze erg stevig zijn en dus lang meegaan, hebben meestal een metalen clip en passen bij zowat elke klassieke outfit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze saai zijn; veel riemen zijn afgewerkt met symmetrische patronen, hier en daar een stijlelementje in een andere kleur, enzovoort. Dat maakt ze dan ook de beste keuze voor formele gelegenheden die toch enige stijl vereisen, zoals zakelijke feestjes. Hierbij is het echter ook belangrijk te kiezen voor de juiste kleur. Een zwarte riem past bijvoorbeeld erg goed bij een zakelijk pak, terwijl bruine exemplaren dan weer beter geschikt zijn voor een iets minder formele outfit. Denk hierbij aan een lange broek en een blouse. De riem doorbreekt in zekere zin de monotonie van een anders gewone outfit, zeker als je kiest voor een vermijd model met leuke afwerking.

Klassieke modellen zijn het meest populair, juist omdat ze op tal van outfit gebruikt kunnen worden. Hoewel ze qua kleuren niet zo veel variatie bieden - zwart en bruin zijn vaak de enige mogelijkheden - bieden ze wel een mooie afwerking van outfits die klasse en stijl moeten uitstralen.

Riemen als versiering van een classy, glamoureuze outfit

Aan het andere eind van het spectrum bevinden zich natuurlijk ook riemen die puur als versiering dienen en je outfit een opkikker moeten geven. Dergelijke modellen kunnen dan wel handig zijn omdat ze je broek of kleedje strakker kunnen maken, toch vervullen ze vooral een versierende functie. Het spreekt dan ook voor zich dat zo'n modellen mooier versierd zullen zijn en vaak perfect op een bepaalde stijl of outfit zijn afgestemd.

Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige riemen die met blinkende steentjes zijn afgewerkt, waardoor je ze perfect kan dragen bij feestelijke outfits op een bruiloft of ander feest. Vrouwelijkheid en elegantie zijn vooral bij riemen voor vrouwen belangrijke eigenschappen en dergelijke modellen zijn dan ook vaak iets fijner afgewerkt en dunner dan mannelijke modellen. Zo is de clip van de riem vaak versierd met afbeeldingen, goud- en zilverelementjes of opvallende kleuren die de outfit compleet maken. Als je op zoek bent naar de perfecte accessoire voor je outfit op een bruiloft of galafeest, dan zijn versierde, classy riemen de beste keuze.

Dergelijke riemen passen bijvoorbeeld perfect op kleedjes met daarboven een sierlijk truitje, elegante broeken waarboven je een strak topje draagt, enzovoort. Veel voorkomende kleuren bij feestelijke riemen zijn goud en zilver, omdat deze de rest van de outfit complementeren, afhankelijk natuurlijk van welke kledingstukken je draagt.

Een frisse jonge look creëren met kleurige, speelse riemen

Natuurlijk hoeft het niet allemaal strak en glamoureus te zijn; ook jeugdige outfits met veel kleuren en versieringen kunnen alleen maar baten bij een riem. Hoewel er natuurlijk verschillen zullen zijn op het vlak van kleur, afwerking en model, is het doel van een riem nog altijd om functioneel te zijn én goed bij de rest van de outfit te passen. Ook als je je vakantie outfit een opkikker wil geven met een goede riem.

Denk bijvoorbeeld aan riemen in frisse kleuren zoals felgeel of pastelgroen, waardoor ze perfect passen bij zomerse kledij. Een gele, fijne riem met schubbenpatroon is bijvoorbeeld erg mooi op een losse, witte broek uit katoen met daarbovenop een pastelgroen topje met korte mouwen en ronde hals. De perfecte outfit om tijdens de vakantie te dragen en zowel comfort als stijl uit te stralen.

Ook kan je, afhankelijk natuurlijk van de situatie, kiezen voor riemen met verschillende kleuren, bijvoorbeeld als je een zomerse look wil bereiken en op vakantie bent in een warm land. Hoewel het gebruik van een riem bij warme temperaturen misschien niet zo comfortabel lijkt te zijn, bestaan er tal van riemen die ook op een kort rokje of kleedje erg mooi zijn. Stem hierbij de kleur en het model van de riem altijd goed af op de rest van je outfit om ook op vakantie een stijl te creëren die harmonisch en stijlvol is.

Riemen kiezen van kwaliteit, de beste beslissing

Net zoals het belangrijk is dat elke kledingstuk van kwaliteit is - niet enkel om een prachtige stijl te creëren, maar ook om er nog lang gebruik van te kunnen maken - is dat bij riemen niet anders. Accessoires maken immers een integraal deel uit van het grotere geheel, de outfit op zich, en de zoektocht naar de beste riem is dan ook een zoektocht die heel wat aandacht verdient.

Kies voor riemen van kwaliteit om je outfit des te aantrekkelijker, vrouwelijker en stijlvoller te maken. Je betaalt dan misschien wat meer, het resultaat is een outfit die zowel qua stijl als comfort aan de verwachtingen voldoet.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl