Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Kasjmiervesten

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Dames kasjmiervesten

Dames kasjmiervesten zijn zo zacht, licht en behaaglijk, dat iedere vrouw er één zou moeten bezitten. Zo'n luxe vest onderscheidt zich door zijn prachtige kleuren.

Dames kasjmiervesten

Kasjmiervesten zijn erg mooi, omdat kasjmier één van de kostbaarste wolsoorten is. Een vest van dit materiaal ziet er daarom rijk uit. Het is de glans en de diepte van de kleuren waardoor een vest van kasjmier garen zich onderscheidt. Zo’n vest voelt ook erg fijn: het is warm, licht en zacht. Echt een vest om aan te schieten als het wat frisser wordt, en vervolgens met plezier de hele dag te dragen. Een kasjmiervest heeft stijl, alleen al vanwege het materiaal. Zo’n vest wordt al gauw een favoriet kledingstuk, eentje dat jarenlang meegaat en eigenlijk alleen maar mooier wordt. Ook kan zo’n mooi vest eigenlijk bij elke gelegenheid gedragen worden.

Echte stijl wordt gekenmerkt door persoonlijkheid en kwaliteit. Dames kasjmiervesten zijn vesten met karakter, die zich aanpassen aan de stijl van de vrouw die ze draagt. Vrouwelijk door hun zachtheid, vol zelfvertrouwen door hun kwaliteit. Heerlijke vesten om te dragen op lange winteravonden, maar ook voor op het werk of om mee uit te gaan. Dames kasjmiervesten kunnen lang of kort zijn en allerlei prachtige kleuren hebben. Elke vrouw zou tenminste één van deze dames kasjmiervesten moeten bestellen.

Wat is kasjmier?

Bij het woord kasjmier denken de meeste mensen aan een regio in Pakistan of India, en dat klopt inderdaad. Alleen hier leefden de geiten die de goede wol leveren die kasjmier genoemd wordt. Tegenwoordig zijn er ook in andere landen kuddes van deze geiten, bijvoorbeeld in Australië, dat wat klimaat betreft ook geschikt is voor deze dieren. Dit is een geluk omdat hierdoor kasjmier redelijk betaalbaar is geworden, in tegenstelling tot vroeger tijden toen de exclusiviteit, en de schoonheid, van deze wol tot exorbitante prijzen leidden.

Kasjmier is dus wol van een geit, een speciaal soort geit wel te verstaan. Dit dier heeft een mooie vacht met heel lange haren. Allen de ondervacht is geschikt om er zachte wol van te maken, en dan nog alleen van bepaalde delen van de geit, namelijk rondom de nek. Eenmaal geschoren of gekamd, kan de geit weer verder grazen en nieuw haar aan laten groeien. Andere dieren waarvan de wol wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld schapen en lama’s. De wol van deze dieren kan ook gecombineerd worden met de kostbare kasjmierwol, waardoor er allerlei varianten ontstaan. Pure kasjmier is de zachtste, lichtste en kostbaarste. Mensen die niet goed tegen schapenwol kunnen omdat deze kriebelt, hebben geen enkel probleem met kasjmierwol. Dat komt omdat de vezel van deze wol veel fijner is waardoor het weefsel zacht op de huid ligt.

Kasjmierwol in zijn natuurlijke vorm is wit, bruin of grijs. Dat zijn prachtige neutrale kleuren, die in feite ongeverfd gebruikt kunnen worden, hoewel dat meestal niet gebeurt omdat die kleuren vaak niet helemaal egaal zijn. Vaker wordt de witte of lichtgekleurde wol gebruikt om te verven in een prachtige tint. Kasjmierwol heeft de eigenschap om elke kleur rijk en diep te maken. Dames kasjmiervesten zijn dan ook in alle kleuren verkrijgbaar, in zowel natuurlijke tinten als felle kleuren. Omdat kasjmier een levendige uitstraling heeft, worden dames kasjmiervesten vaak in effen tinten gemaakt. Juist dan komt zo’n vest het best tot zijn recht. Maar ook gestreepte designs, of andere patronen, zijn bijzonder mooi. Omdat het verven van kasjmierwol zulke mooie kleuren oplevert, zijn ook de combinaties van deze kleuren prachtig. Het bestellen van dames kasjmiervesten is een goed idee voor de vrouw die houdt van kleding die echt speciaal is, zodat ze op een stijlvolle manier de aandacht kan trekken.

Hoe worden dames kasjmiervesten gedragen?

De vrouw die er graag stijlvol uitziet, heeft zeker een kasjmiervest of trui in haar garderobe. Misschien koopt ze alleen dames kasjmiervesten en laat ze alle andere wolsoorten links liggen. Dat is niet verwonderlijk want wie deze wol eenmaal heeft leren kennen, wil eigenlijk niks anders meer. Dames kasjmiervesten zijn bijzonder goed te combineren met zo’n beetje alle outfits. Wie denkt dat een vest eigenlijk geen elegant kledingstuk is, heeft wel een beetje gelijk, maar dan gaat het niet over dames kasjmiervesten. In de online shop zijn voorbeelden te zien van deze vesten en elk exemplaar is elegant en exclusief. Hoe eenvoudiger het model, hoe beter de wol tot zijn recht komt. Eenvoud is elegantie. Natuurlijk gaat het om geraffineerde eenvoud, het soort dat alleen de beste modeontwerpers kunnen creëren. De vesten krijgen dan mooie knoopjes van parelmoer of juist grote chique knopen, afhankelijk van de totale stijl van het vest. Andere details zijn in feite overbodig want kasjmierwol spreekt voor zich.

Een kasjmiervest staat erg mooi over een blouse. Dat kan zowel een bijzondere blouse van bijvoorbeeld zijde zijn, als een zakelijk katoenen overhemd voor dames. In het ene geval vult het vest de luxe van de zijde aan, in het andere wordt er een mooi contrast gecreëerd tussen een luxe en een casual materiaal, mooi omdat het toch allebei natuurlijke stoffen zijn. Zo kan een kasjmiervest op een elegante pantalon gedragen worden, maar zeker ook op een jeans. Een vest van deze mooie wol kan heel makkelijk gecombineerd worden, voorwaarde is alleen dat de kleuren goed bij elkaar passen. Een wit kasjmiervest kan werkelijk met alles gecombineerd worden, en dat geldt ook voor de andere neutrale kleuren. Een kasjmiervest in een uitgesproken kleur als bijvoorbeeld paars moet op een voorzichtiger manier gecombineerd worden, maar dan is het effect ook wel heel speciaal. Dames kasjmiervesten trekken altijd de aandacht naar zich toe, zonder ooit opzichtig te worden. Een materiaal dat zo mooi is, behoudt zijn klasse. Een goede reden om een dames kasjmiervest aan te schaffen.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl