Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Sandalen

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 2 Van 3 »

Pagina

Pagina 1 van 3

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 2 Van 3 »

Pagina

Pagina 1 van 3

Sandalen, de perfecte balans tussen gemak en stijl

De winter is dan wel het seizoen van de dikke pantoffels, warme jassen en truien met lange mouwen, tijdens de zomer komen andere kledingstukken in de kleerkast te hangen van elke vrouw. Dames sandalen zijn daar ongetwijfeld één van. Sandalen vertegenwoordigen de ideale balans tussen aan de ene kant comfort, aan de andere kant sierlijkheid en vrouwelijkheid.

Hoewel men bij dames sandalen misschien denkt aan stijlloze schoenen die eigenlijk gewoon lekker moeten zitten, zijn er ook heel wat mogelijkheden qua stijl, kleuren, modellen, enzovoort. Tegenwoordig is het aanbod aan klassevolle dames sandalen erg uitgebreid en dat maakt het des te belangrijk het beste paar te kiezen voor jouw situatie en stijl.

Welke mogelijkheden er precies zijn en op welke factoren je best let als je een paar dames sandalen wil gaan kopen, zijn twee vragen die een duidelijk antwoord behoeven. Het volgende voerzicht geeft je wat meer informatie en advies over verschillende stijlen sandalen en wat hun voordelen zijn. Op die manier kan je doelgericht een paar kopen dat perfect is afgestemd op je voorkeur en de gelegenheid.

Sandalen in de zomer: licht, sierlijk en gemakkelijk

De zomer is waarschijnlijk het eerste seizoen waar je aan denkt als je op zoek gaat naar leuke sandalen. Niets zo leuk als wandelen op het strand of in de tuin met een paar sandalen dat prachtig oogt, een zomerse uitstraling heeft en daarbij erg comfortabel zit. Natuurlijk is comfort belangrijk, maar als je een dame bent met stijl en je uitstraling hoog in het vaandel draagt, dan is kiezen voor een paar dat daaraan beantwoord al even belangrijk.

Het spreekt voor zich dat zomerse sandalen niet al te veel gaan bedekken, eenvoudig aan en af te doen zijn en in frisse, lichte kleuren komen. Denk hierbij aan vrouwelijke modellen met blinkende enkel- en voetrug bandjes, een stevige maar zachte zool en een open rug. Op die manier blijft je voet goed verlucht in het warmere weer en kan je toch gaan en staan waar je wil. Ook zijn er dames sandalen met een dikkere zool en leren riempjes, waardoor je ze eenvoudiger kan dragen als je een stukje gaat wandelen, of als de ondergrond iets minder effen is. Dergelijke sandalen kunnen haast overal gedragen worden, van in een restaurant tot tijdens een wandeling in de natuur op vakantie.

Zomerse dames sandalen zijn vaak kleurrijk maar daarom niet kinderachtig. Tinten zoals pastelblauw, koraalkleuren, sexy rood en geel zijn erg populair, juist omdat die een zomerse uitstraling toevoegen aan het al vrije karakter van de sandalen. Als je toch graag wat stijlvoller te wandel gaat, dan kan je altijd kiezen voor een paar met een stevige zool in een eenvoudig kleur, zoals bruin. Dergelijke modellen zijn zowel jong als klassevol en bieden een uitkomt voor uiteenlopende gelegenheden.

Op vakantie gaan of op stap gaan op een mooie zomerdag vraagt ongetwijfeld een unieke aanpak op het vlak van outfit, en sandalen zijn daar een onderdeel van. Hoewel je bij sandalen misschien eerst en vooral denkt aan comfortabele schoenen die geen enkele stijl uitstralen, bewijzen bovenstaande voorbeelden het tegendeel.

Jong en fris of vrouwelijk en charmant?

Natuurlijk hangt je keuze voor dames sandalen ook af van je eigen voorkeur en smaak. Hoewel dergelijk schoeisel vooral tijdens de zomer zijn nut bewijst, bestaat er dan nog heel wat variatie. En dat maakt het niet altijd eenvoudig om te kiezen.

Heb je liever een jonge uitstraling, één die ook terugkomt in de rest van je outfit, kies dan voor kleurige modellen met jeugdige elementen zoals lintjes, een kristallen afwerking en, waarom niet, een strikje bovenop de sandalen. Dergelijke modellen zijn perfect om te dragen als je langs het strand wandelt en toch eens een restaurantje of cafeetje binnen wil stappen. Ze ogen speels en zomers maar toch sierlijk en formeel. Ook zijn er modellen in iets volwassener kleuren, zoals heel lichtroze, die dan weer sierlijk en toch matuur ogen. Dergelijke modellen beschikken meestal niet over franjes, versieringen en poespas, maar hebben toch een vrouwelijke en jeugdige uitstraling.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook dames sandalen die echt gedragen moeten worden tijdens een dagje shoppen, een uitje met vriendinnen of een etentje in een luxe restaurant. ALs het echt warm is tijdens de zomermaanden, of op vakantie, dan is in hoge hakken gekleed gaan niet altijd de beste optie. Dergelijks schoenen ogen dan wel stijlvol, ze zijn vaak niet comfortabel. Dames sandalen die de juiste mate van stijl en klasse uitstralen kunnen daarentegen wel eenvoudig gedragen worden op dergelijke gelegenheden, juist omdat ze een balans bieden tussen comfort én klasse. Dames sandalen op een iets hogere hak en een gouden of zilveren enkelriempje zijn goede voorbeelden. Of waarom geen sandalen die eruit zien als pumps, met een hoog platform voor een stijlvolle uitstraling, maar toch een zachte zool en gemakkelijke riempjes voor comfort?

De mogelijkheden zijn oneindig en voor elke gelegenheid en stijl bestaat een optie. Op zoek gaan naar de beste dames sandalen voor jouw smaak, het seizoen en de gelegenheid kan een ingewikkelde opdracht zijn. Gelukkig kunnen enkele voorbeelden helpen om deze zoektocht iets eenvoudiger te maken. Op die manier beschik je voor je het weet over het perfecte paar sandalen.

Comfortabele dames sandalen voor een avontuurlijke, functionele look

Tenslotte zijn er ook dames sandalen die pas echt comfortabel zitten en niet meteen geschikt zijn om te dragen op een vrouwelijke outfit. Niettemin hebben dergelijke modellen ook een plaats in de kleerkast van elke vrouw, al is het maar om tijdens een actieve wandeling of dagje uit van echt comfort te kunnen genieten. Vaak bestaan zo'n dames sandalen uit leer, waardoor ze erg stevig zijn en dus niet zomaar verslijten. Ook zijn de enkel- en voetbandjes bij deze sandalen iets dikker en breder, zodat ze de voet wat meer bedekken en niet bij de eerste misstap open gaan springen. Qua kleur zijn comfortabele dames sandalen misschien niet de interessantste, maar dat hoeft ook niet. Dergelijke modellen zijn vooral bedoeld om het wandelen aangenamer en veiliger te maken, waar je ook gaat. Kleuren zoals bruin, grijs, blauw en andere effen tinten komen vaak voor.

Als je echter zowel stijl als comfort wil hebben tijdens het wandelen of als je bijvoorbeeld in je tuin vertoeft, dan bestaan er eveneens mogelijkheden. Denk aan dames sandalen met een extra dikke zool voor meer wandelcomfort, maar dan wel sierlijke riempjes in een opvallende kleur die de schoen meteen veel vrouwelijker doen ogen. Ook zijn er modellen met brede riemen die over de voetrug lopen en een rieten zool met afwisselende kleuren, zodat gemak en toch een zomerse look bereikt wordt.

Meer halen uit je dames sandalen, bij populaire merken

Ook dames sandalen moeten van kwaliteit zijn om zo veel mogelijk comfort te garanderen. Daarbij verzekeren vooraanstaande merken altijd een unieke uitstraling, zodat elke outfit perfect aangevuld kan worden met een prachtig paar sandalen.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl