Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Gebreide jurken

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Gebreide jurken: comfortabel, warm en klassevol

Elke outfit bestaat uit verschillende kledingstukken die de stijl en uitstraling van die outfit meerwaarde geven. Kiezen voor kledingstukken die bij je persoonlijke voorkeur, stijl en de gelegenheid passen is dan ook belangrijk om een goede indruk te maken, waar je ook bent. Hoewel elke gelegenheid natuurlijk een andere aanpak vereist, kan over het algemeen gesteld worden dat harmonie en eenheid creëren in je outfit van groot belang is. Ten eerste om je er goed in te voelen, maar ten tweede ook om een aangename uitstraling te hebben.

Gebreide jurken zijn dan misschien niet het eerste kledingstuk waar je aan denkt als je een outfit samen wil stellen, toch zijn de mogelijkheden ermee zo goed als oneindig. De tijd dat gebreiden jurken enkel en alleen maar ouderwets en saai waren, is immers al lang voorbij. Tegenwoordig kiezen steeds meer vrouwen en dames voor gebreide jurken, en wel om verschillende redenen. Eerst en vooral bieden dergelijke jurken comfort en warmte, wat vooral tijdens de winter erg goed uitkomt. Aan de andere kant bestaan er tegenwoordig tal van modellen die bij heel wat verschillende stijlen passen. Wat meer advies over gebreide jurken is hier dan ook op zijn plaats.

Gebreide jurken, voor elke stijl wat wils

Hoewel gebreide jurken misschien de reputatie hebben saai, oubollig en eentonig te zijn, bestaan er eigenlijk geen grenzen op wat je er allemaal mee kan doen. Zolang je, en dit geldt voor alle kledingstukken, de juiste keuzes maakt en die volledig afstemt op de gelegenheid en waar je je zelf goed in voelt, kunnen er eigenlijk geen blunders gemaakt worden.

Voor klassieke outfits zijn er tal van gebreide jurken in een warme, zachte stof en met basiskleuren zoals blauw of zwart. Het voordeel van dergelijke jurken is dat ze erg warm zijn en heel gemakkelijk aan- en uit gedaan kunnen worden. Daarbij komt ook nog eens dat het gebruik van effen kleuren het nog eenvoudiger maakt om snel leuke outfits te creëren. Zo past een blauw gebreide jurk bijvoorbeeld bij informele gelegenheden die toch enige mate van stijl vereisen, zoals feestjes bij een collega thuis of zakelijke evenementen.

Het voordeel van dergelijke jurken is echter ook dat je eigenlijk niet al te veel moeite en energie moet stoppen in het samenstellen van een outfit. Een gebreide jurk is immers een outfit op zich. Het is dan gewoon nog een kwestie van de juiste schoenen en accessoires te gebruiken om uiteindelijk tot een mooi, stijlvol geheel te komen. Ook voor moderne stijlen kunnen gebreide jurken een uitkomst bieden. Zo zijn er tal van modellen die in basiskleuren zoals zwart of rood komen, waardoor ze veel strakker en dus klassevoller ogen dan de klassiek modellen. Ook zitten de mouwen en de taille van dergelijke modellen vaak iets strakker, zodat je lijn mooier naar buiten komt en je er eenvoudig elegante schoenen of een vrouwelijk jasje op kan dragen.

Kleuren zoals zwart en blauw zijn dan wel de meest voor de hand liggende, ook andere tinten zoals groen of paars zijn een mogelijkheid. Afhankelijk van de gelegenheid en het seizoen kies je best voor een andere kleur. Tijdens de zomer - als je dan al gebreide jurken wil dragen en het niet te warm is - zijn frisse, lichte kleuren zoals lichtgroen of geel erg mooi. Als het kouder is en de dagen iets korter worden, dan ben je weer beter af met warmere, winterse kleuren zoals grijs of bruin. Ook kies je tijdens de lente of zomer best voor een iets korter model - waarop je bijvoorbeeld luchtige schoentjes kan dragen en de look alsnog sexy is - terwijl je tijdens de winter beter gaat voor een lange jurk. Vaak bestaan deze laatste modellen ook uit een iets dikkere stof om de warmte te behouden tijdens de winter.

Modern of klassiek, fris en zomers of winters en gezellig, gebreiden jurken bieden heel wat mogelijkheden en zijn dan ook een handig kledingstuk. Zeker als je snel en efficiënt een passende outfit wil creëren en geen tijd of zin hebt om verschillende kledingstukken bij elkaar te passen en uit te testen, kan een dergelijke jurk uitkomst bieden. Kies voor het model, de kleur en de pasvorm waar je je goed in voelt en je outfit kan in elk geval al niet meer stuk.

Gebreid jurken kiezen: eenvoudig of versierd?

Naast kleur, model en pasvorm speelt echter ook nog een andere factor een grote rol bij de uitstraling die je met de jurk bereikt. Zo kan je kiezen voor eenvoudige modellen met één effen kleur en niet al te veel versieringen, of gaan voor een gebreide jurk met opvallende patronen, versieringen, enzovoort. Ook in dit geval hangt je keuze af van de situatie en je persoonlijke voorkeur. Heb je het graag sober of vraagt de gelegenheid om een outfit die eenvoud en klasse uitstraalt, dan kies je natuurlijk best niet voor een model met opvallende kleuren en ontwerp. In dit geval is het beter te kiezen voor een eenvoudige jurk die nauw om je taille en armen zit, in een enkele kleur komt zoals zwart, grijs of donkerblauw en toch stijlvol oogt - bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een fijne riem of kleine versierinkjes op de mouwen. Op die manier creëren je een uitstraling die zowel eenvoudig als elegant is.

Ben je op zoek naar een outfit die wat meer bewegingsvrijheid biedt, op informele gelegenheden gedragen kan worden en daarbij in opvallende kleuren of patronen komt, dan zijn er natuurlijk ook heel wat mogelijkheden. Zo zijn er tal van zomerse modellen met patronen van bloemen, afwisselende maar toch passende kleuren, die de uitstraling van de jurk meteen veel interessanter maken. Vaak zijn de mouwen van dergelijke modellen iets korten en de hals iets dieper - perfect dus om tijdens de lente of zomer te dragen. Gebreide jurken met horizontale of verticale strepen voegen overigens ook meteen wat toe aan de stijl die je ermee creëert en kunnen dan ook veel gemakkelijker met creatieve schoentjes of accessoires gecombineerd worden.

Welke stijl je ook verkiest, eenvoudig en ingetogen of opvallend en zomers, gebreide jurken bieden voor elk wat wils. Kies vooral de jurk waar je je comfortabel in voelt - zowel qua model als qua kleur en versiering - om je outfit een niveau hoger te tillen.

Kiezen voor gebreide jurken van goede kwaliteit

Gebreide jurken kunnen dus meer bieden dan enkel een ouderwetse, sobere outfit. De mogelijkheden met dergelijke jurken zijn zo goed als oneindig en dat maakt ze dan ook een must-have voor elke vrouw die modebewust door het leven wil gaan. Of je nu houdt van een klassieke uitstraling of het liever een stapje verder neemt en wat vrouwelijker en eleganter op straat wil komen, kiezen voor een gebreide jurk doet veel verschillende deuren open. Kiezen voor kwaliteit is tenslotte een belangrijke beslissing om meer te halen uit elke outfit met een gebreide jurk.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl