Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Summer special: 30€ korting bij besteding vanaf 99€, 40€ korting vanaf 119€ en 50€ korting vanaf 149€!* Kortingscode: E9699388

*Geldig t/m 30-06-2024, niet cumuleerbaa, eenmaal inwisselbaar. Kortingscode in het winkelmandje ingeven.

Bootcut jeans

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Bootcut jeans

Bootcut jeans zijn perfect voor wie houdt van de uitstraling van denim, maar er ook stijlvol en vrouwelijk uit wil zien. Het is een modieuze spijkerbroek voor elke leeftijd.

Wat is een bootcut jeans?

De bootcut jeans is een flatterend model jeans. Zowel de heupen als de benen krijgen de juiste aandacht. Zeker de modellen met de wat lagere heupen geven een mooie vorm, en een mooi silhouet van de zijkant gezien. Bij een vrouw zijn de heupen het breedste deel van het lichaam, en als dat op de goede manier benadrukt wordt, zoals bij dit model spijkerbroek, dan staat dat heel vrouwelijk. De jeans loopt naar de knieën wat toe, om daarna weer wat wijder te worden. Ook het silhouet is mooi omdat de broek van zichzelf een goede vorm heeft, ook als hij van achteren niet nauw aansluit. Dus wie zichzelf eigenlijk te mager vindt op die plek, creëert met de bootcut jeans een aangename illusie.

Wie koopt de bootcut jeans? Elke vrouw die houdt van een nonchalante stijl met klasse. Want dat is wat de bootcut is. Op het eerste gezicht heeft dit model een vrij neutrale uitstraling omdat het bijna een rechte jeans is. Tenzij de pijpen namelijk flared zijn, en dat betekent dat ze wijder zijn dan gemiddeld, heeft deze jeans niet echt wijde pijpen. Op de foto's van de online webshop is het model goed te zien maar bij het dragen valt het niet met één uitzondering: de zogenaamde skinny bootcut, waarbij de broek echt strak zit om de dijen. Dan is duidelijk te zien dat de onderbenen een stuk wijder zijn: bijna een soort zeemeermin model. Maar eigenlijk is dat niet het idee van de bootcut. Want bij de nonchalante uitstraling hoort ook dat de jeans comfortabel zit, niet te wijd maar ook zeker niet te strak. Zulke stijlvolle bootcut jeans zijn te koop in de online shop.

Alle mogelijkheden van de bootcut jeans

Hoe moet een bootcut jeans gedragen worden? Dat kan op vele manieren. Omdat het op zich een kledingstuk met klasse is, passen hoge hakken er heel goed bij. Er ontstaat dan een zelfverzekerde stijl, die nog benadrukt kan worden door een mooi colbertje. Zo gekleed kan een vrouw rustig naar het theater, of naar een receptie, als ze voelt dat deze stijl bij haar past. Met hoge hakken is het belangrijk dat de pijpen lang genoeg zijn, zodat alleen een gedeelte van de hak zichtbaar is, maar niet de hiel. Aan de andere kant is het zo dat er ook een trend is om juist te korte bootcut jeans te dragen, tot bijna aan de enkel. Dit staat wel leuk, maar het lijkt om een voorbijgaande trend te gaan. Natuurlijk is het wel zo dat elke vrouw haar eigen stijl kan bepalen en online kopen maakt dat bijzonder makkelijk.

Met platte schoenen hoeft de broek niet zo lang te zijn dat hij bijna op de grond komt. En normale lengte is dan oké. Gelukkig hebben jeans meestal ook lengtematen, zodat ook lange vrouwen de juiste maat bootcut jeans kunnen bestellen. Zoals de naam al aangeeft, zijn bootcut jeans van oorsprong bedoeld om er laarzen onder te dragen. Dat kan inderdaad heel goed en staat heel leuk. Het is de favoriete dracht van vrouwen die ervan houden stoer maar stijlvol gekleed te gaan. Laarzen kunnen ook weer hoge hakken hebben, of platte hakken, of iets ertussenin. Natuurlijk staan cowboylaarzen geweldig, want de bootcut jeans is zeker geïnspireerd door de manier van kleden van cowboys.

Het blijkt dus dat de bootcut jeans op elegante en trendy manieren gedragen kan worden. Maar dat hoeft niet per se want ook met een trui of een overhemd voor vrouwen staat deze broek geweldig. Hij kan eigenlijk op alle manieren gedragen worden waarop elke spijkerbroek gedragen kan worden. Dit model heeft alleen als extraatje dat hij ook zeer stijlvol kan zijn. Een goede reden om een bootcut jeans te kopen.

De geschiedenis van de bootcut

Waar het bootcut model oorspronkelijk vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Sommigen denken dat het bedacht is door matrozen uit de negentiende eeuw, die een comfortabele dracht wilden, en die ook laarzen droegen. Volgens een andere theorie komt dit model inderdaad van de cowboy outfit, en dit lijkt eigenlijk waarschijnlijker. Tenslotte is de bluejeans zelf ook afkomstig uit Amerika, waar Levi Strauss denim stof gebruikte om goede overalls te maken voor arbeiders. Cowboys droegen uiteraard laarzen en hadden broeken nodig die daar comfortabel overheen vielen. Tegelijk hadden ze broeken nodig die wel redelijk strak om de heupen zaten maar toch nog voldoende bewegingsruimte overlieten. Ze moesten tenslotte makkelijk op en af hun paard komen, en lange dagen in het zadel doorbrengen.

Op zich kan het natuurlijk gewoon zo zijn dat de bootcut jeans bij toeval is ontstaan. Modeontwerpers doen er alles aan om telkens nieuwe dingen te bedenken, en sommige ideeën slaan aan en worden klassiekers. Dat zou zomaar ook gebeurd kunnen zijn met de bootcut. Of misschien is het wel een overblijfsel uit het hippietijdperk, toen de pijpen veel wijder waren. Dat stond leuk maar was ongemakkelijk. Het idee kan geweest zijn om broeken te maken die wat minder stof vragen, maar toch het model te behouden. Voor die theorie pleit dat de bootcut jeans na de jaren ‘70 begonnen is aan zijn opmars en sindsdien eigenlijk nooit meer weg geweest is.

Elke vrouw haar eigen stijl

Bootcut jeans zijn er in verschillende kleuren. De meeste zijn uiteraard blauw, maar ook daarin is nog veel variatie. Zo zijn er in de webshop de donkerblauwe indigo jeans, die zich nog het meest lenen voor een chique en stijlvolle look, bijvoorbeeld met een mooie getailleerde blouse of een strak gesneden jasje. Dan zijn er de lichtere tinten, die gemaakt zijn van gebleekte of gewassen jeans. Deze zijn leuk want ze onderstrepen het casual karakter van deze spijkerbroeken. Ook hiermee kan een elegante outfit gecreëerd worden, met hoge hakken en een mooie top of leuk jasje. De gebleekte spijkerbroek zorgt dan voor een aangenaam contrast. Er zijn zelfs zogenaamde distressed spijkerbroeken, waar de slijtplekken al in zitten. Deze zijn heel leuk voor alledag, maar niet voor een gelegenheid die wat meer stijl vereist.

Er loopt een soort van scheidslijn tussen vrouwen die bootcut jeans kopen en vrouwen die houden van skinny. Deze scheidslijn heeft vooral te maken met stijl maar ook een beetje met leeftijd. Skinny lijkt een stijl te zijn die vooral jonge mensen aanspreekt, terwijl bootcut een meer volwassen stijl is. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat een bootcut jeans ook een uitgesproken stijl is. Vrouwen die dit model dragen, zijn modebewuste vrouwen die nadenken over hun kledingstijl en over hun combinaties. Groot voordeel is dat het een jeans is die zowel comfortabel is, als altijd modieus.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl