Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Bikini's

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Bikini: alle aandacht voor dit ultieme zomerthema

De vakantietijd staat voor de deur, een tijd waarin er weer buiten gezwommen kan worden Maar met één blik in de kast zal menig vrouw vaststellen dat haar bikini inmiddels veel te oud is of gewoon niet meer past. Geen punt, ten slotte heeft het nieuwe seizoen veel mooie kleuren en modellen te bieden. Maar welke pasvorm is de juiste voor welk figuur? En welke tinten staan u mooi? De juiste bikini camoufleert de minder mooie delen en accentueert de sterke kanten van uw figuur.

Inhoudsopgave

Bikinikleuren voor elke teint

Elke vrouw is anders. Omdat een bikini veel van de huid laat zien, is het belangrijk dat de kleur ervan bij de betreffende teint past. Vrouwen met een donkere teint hebben het waarschijnlijk gemakkelijker, omdat bijna alle tinten mooi bij ze staan, maar ook voor een lichte teint zijn er mooie designs en kleurnuances. Liever een exclusief motief of een eenvoudige, elegante uitvoering in zwart/wit? Bikini’s zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog. Het is een kwestie van smaak of deze badmode opvallend of juist onopvallend, of met de nieuwste print gedessineerd moet zijn.

Elegante bikini’s in zwart en wit: tijdloze klassiekers

Wie houdt van tijdloos elegant, kiest meestal voor de rustige kleuren zwart en wit. Zwarte bikini’s kunnen bij een juiste pasvorm een camouflerend effect hebben. Ze zijn het meest geschikt voor vrouwen met een donkere huidskleur, omdat het contrast tussen een lichte huidskleur en een zwarte bikini vaak veel te groot is. Hetzelfde geldt voor witte bikini’s, die vrouwen met een lichte huid er meestal te bleek laten uitzien. Na de eerste dagen aan het strand, kan een tijdloze klassieker als een zwarte of witte bikini op een al enigszins gebruinde huid er heel mooi uitzien. Natuurlijk zijn ook dessincombinaties van beide kleuren erg geliefd. Al deze bikini’s hebben het voordeel dat u ze meestal jarenlang kunt dragen en ze niet zo snel uit de mode raken.

Schitterende unikleurige bikini’s in bonte zomerkleuren

Was is er mooier dan de zomer met een toepasselijk kleurenpalet te begroeten? Voor mensen met een licht huidtype zijn vooral blauwe en groenachtige pastelkleuren geschikt. Deze komen steeds weer in de mode. Roodtinten kunnen beter vermeden worden, omdat ze de huid van de draagster er meestal een beetje rood laten uitzien. Vrouwen die wat meer neigen naar een middendonkere huidskleur, hebben meer mogelijkheden wat kleur betreft. Roestbruin, rood, diep blauw of een meer subtiel olijfgroen: alles kan er prachtig uitzien bij deze huidtypen. Elke vrouw kan dus haar persoonlijkheid onderstrepen door te kiezen voor rustige, warme kleuren (zoals beige of bruin) of voor opvallende tinten (zoals pink en rood). Vrouwen met een donkere huidskleur zijn de perfecte bikinidraagsters. Ze hoeven geen enkele kleurnuance te vermijden. Mooie blikvangers op een donkere huidskleur zijn alle signaalkleuren (bijv. oranje, turquoise of geel) en metaaltinten (zoals zilver en goud).

Gedessineerde bikini’s zijn echte blikvangers

Wees niet bang voor dessins! Niet altijd maken strepen breed. Integendeel: een streep op de juiste plek kan een heel geraffineerd effect hebben. Dessins zijn er dus niet alleen voor slanke vrouwen met een mooie taille, om hun goede smaak te onderstrepen. Stippen, prints, strepen etc. dienen slim gebruikt te worden. Dan kan dergelijke badmode een veel sterker corrigerend effect hebben dan badmode in de kleur zwart. Het is belangrijk om te realiseren dat een gelijkmatig dessin altijd het oog afleidt, terwijl onderbrekingen of geïsoleerde prints juist in het oog springen. Vrouwen met een ruime bovenwijdte kunnen dus zeker gedessineerde bikini’s dragen, die dan bijvoorbeeld bij de buik voorzien zijn van een standaard dessin en bij het decolleté de sterke kanten accentueren. Alles is een kwestie van kleurstelling en model.

De juiste bikinimaat

Er zijn bikini’s die niemand lijken te passen. Maar om dit gevoel in het kleedhokje of in de woonkamer te voorkomen, is het de moeite waard om van tevoren de juiste pasvorm voor uw eigen figuur te bepalen. In de eerste plaats moet de bikini de juiste maat hebben. Als een vrouw onzeker is over de juiste maat, kan zij deze altijd in een lingeriewinkel laten opmeten of dit thuis zelf doen. De maat van het bikinibroekje is dezelfde als die van het gewone ondergoed. Veel vrouwen dragen echter onopzettelijk een verkeerde behamaat, daarom is het verstandig deze goed te laten nameten. De behamaat en daardoor ook de maat van het bikinibovenstukje wordt bepaald door de omtrek, die onder de buste wordt gemeten, en de cupmaat (letters A – N). De cupmaat is als volgt te berekenen: dit is de bustewijdte minus de onderbustewijdte.

Welk bikinimodel is geschikt voor wie?

Het model is heel bepalend voor of een bikini er goed uitziet. In het ideale geval ondersteunt het model het figuur van de vrouw en zit het u niet in de weg. Deze bikinimodellen zijn er:

 • Bandeaubikini

  Deze pasvorm staat het mooist bij vrouwen die niet een heel kleine of een heel grote bovenwijdte hebben. Dat komt omdat deze bikinivariant zonder bandjes bij een grote bovenwijdte te weinig steun biedt en bij een kleine buste niet zorgt voor een mooi decolleté. Een bandeau zorgt evenwel voor een egaal bruine tint bij de schouders en is daarom nog altijd zeer geliefd, vooral bij iedereen die toch al verschillende bikini’s in de kast heeft.

 • Triangelbikini

  Fijne bandjes, soms nog voorzien van ruches of andere details. De triangel is vooral geschikt voor diegenen met een kleine bovenwijdte. Hij accentueert mooi het decolleté. Vrouwen met een grote buste lopen het risico dat hun huid lelijke striemen van de bandjes krijgt.

 • Halterbikini

  Natuurlijk is de triangel ook een haltermodel. Het verschil is echter, dat hij is voorzien van dunne bandjes. Sommige bikini’s die in de nek worden gestrikt, hebben daarentegen een versteviging en zijn geschikt voor een gemiddelde tot grote buste. Bij een grote bovenwijdte is een beugel te adviseren.

 • Beugelbikini

  De beugels onder de buste geven ondersteuning. Vrouwen met een grote bovenwijdte dragen dan ook het vaakst een beugelbikini. Meestal gaat het dan om een klassiek behamodel. Het is echter de moeite waard om te zoeken naar een model dat een modieus design combineert met de aanwezigheid van beugels. Dat kan bijvoorbeeld een haltermodel met een goede versteviging zijn of een model met extra brede bandjes als decoratief element.

 • Tankini

  De variant voor iedereen die niet kan kiezen tussen een bikini en een badpak. De tankini legt op mooie wijze het accent op uw benen, maar camoufleert het middelste deel van uw lichaam. Hierdoor is dit model vooral ideaal voor wat vollere vrouwen die zich aan het strand prettig willen voelen. Meestal beschikken deze bikinimodellen over een corrigerend broekje, wat ze extra geliefd maakt.

 • Tip: bij de bikini gaat het erom dat u zich prettig voelt. De verschillende modellen kunnen vooraf helpen te bepalen welke pasvorm geschikt is voor welk figuurtype. Toch geldt: elke vrouw moet gewoon dragen wat ze mooi vindt en waarin ze zich goed voelt!

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl