Wij staan voor u klaar In onze onlineshop en aan de telefoon via 030 659 29 15. Retourneren mogelijk tot 30 dagen na levering!

Wij staan voor u klaar In onze onlineshop en aan de telefoon via 030 659 29 15. Retourneren mogelijk tot 30 dagen na levering!

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Humaan-ecologisch veilige producten voor onze klanten volgens STANDARD 100 by OEKO-TEX®

De in 1992 ingevoerde STANDARD 100 by OEKO-TEX® is een erkend certificeringssysteem en het wereldwijd meest verbreide keurmerk voor allerlei soorten op schadelijke stoffen gecontroleerde textielproducten. Er zijn ca. 10.000 fabrikanten in bijna 100 landen die deelnemen aan de Öko-Tex-certificering (stand: april 2017).

De STANDARD 100 by OEKO-TEX® is van toepassing op de textielen basis-, tussen- en eindproducten in alle verwerkingsfases en op alle gebruikte accessoires (zoals knopen). Textielen producten worden gecontroleerd op een paar honderd gereglementeerde afzonderlijke stoffen uit 17 emissieklassen. De standaard houdt onder anderen rekening met wettelijke regelgeving en gereglementeerde stoffen, zoals verboden azokleurstoffen, formaldehyde of nikkel, maar ook met stoffen waarvan bekend is dat ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid of het milieu en die nog niet expliciet wettelijk verboden zijn. Testcriteria en grenswaarden wegen hierbij zwaarder dan de nationaal en internationaal geldende normen.

Regelmatige productcontroles dragen bij aan de handhaving van de criteria en waarborgen een veiligere productkwaliteit. De laboratoriumtesten worden uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten aan de hand van een omvangrijke catalogus met criteria, die jaarlijks herzien wordt met het oog op optimale veiligheid voor de consument.

Volgens het 'Bundesverband die Verbraucherinitiative e.V.' krijgt STANDARD 100 by OEKO-TEX® het eindoordeel ’Aanbevelenswaardig’, omdat het om een eersteklas merk gaat dat bijdraagt aan verbeteringen in de productie van minder schadelijk textiel.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl