Voer uw zoekbegrip in

Trend WILD STYLES: de ‘big five’ van de meest populaire dierenprints

Trend WILD STYLES: Dierenprints

Dierenprints zijn eigenlijk een echte zeldzaamheid: ze zijn namelijk modieuze musthaves en tijdloze klassiekers tegelijk. Dierenpatronen in alle soorten en maten zijn al een aantal seizoenen niet weg te denken uit onze garderobe. De wilde prints zijn immers echte alleskunners. Afhankelijk van of ze subtiel of opvallend worden gedragen zien ze er elegant, serieus of verleidelijk uit. Daarom is de WILD STYLES-trend nu populairder dan ooit. We laten u de ‘big five’ op het gebied van de absolute trendpatronen van dit najaar zien.

Deze dierenprints zijn in dit seizoen

Dierenprints hebben een lange geschiedenis in de mode. Eeuwen geleden sierde het patroon van gevaarlijke roofdieren (toen helaas nog als echt bont) de schouders van grote koningen en heersers. Men hoopte dat het dragen van de vacht dierlijke krachten op zichzelf zou overbrengen. Tegenwoordig weten we dat niet alleen kracht en dominantie gewilde eigenschappen zijn. Daarom heeft de WILD STYLES-trend ook de patronen van kleinere exotische dieren bij de populairste dierenprints. Kijk zelf maar:

WILD STYLES: Luipaardprint

Luipaardprint
(Foto: Sansara / iStock / Getty Images Plus)
Trend WILD STYLES: Leo Print
Trui van FLUFFY EARS, bestelnr. 951103,
rok van INCLUDE, bestelnr. 986870.

De klassieker onder de dierenpatronen blijft dit najaar bij ons: de luipaardprint. Lange tijd had het luipaardpatroon het moeilijk in de modejungle, maar nu is de populaire dierenprint alom geaccepteerd en al een aantal seizoenen onmisbaar in onze garderobe. Geen wonder: we kunnen de kracht van het luipaard in elke situatie goed gebruiken en dus kopiëren we zijn vacht in zakelijke outfits, alledaagse looks of in onze avondkleding.

Maar let op: ook al is de luipaardprint al enkele jaren trendy, het patroon verandert elk jaar een beetje. Dit najaar zijn vooral middelgrote luipaardstippen op een natuurlijke, beige achtergrond populair. Geel getinte, zeer kleine luipaardprints blijven nu in hun kooi (lees: uw kledingkast).

Trouwens, in onze beitrag ‘Dierenprints combineren’ vertellen we hoe u de dierenpatronen stijlvol kunt combineren en geven we de beste stylingtips voor beginners, gevorderden en professionals.

Dierenprints: Tijgerprint

Trend WILD STYLES: Tiger Print
Blouse van VIA APPIA DUE, bestelnr. 714501.
Tijgerprint
(Foto: Taviphoto / iStock / Getty Images Plus)

De tijgerprint is vergelijkbaar met het luipaardpatroon, maar doet een beetje rustiger aan. De sierlijke strepen voegen een exotisch vleugje toe aan uw outfit zonder dat het te druk wordt. Vooral voor beginners is deze dierenprint daarom een goede keuze.

Wat het tijgerpatroon extra charme geeft: in tegenstelling tot de luipaardprint worden tijgerstrepen (nog) niet overal gezien. Dus als u modieus wilt zijn, maar niet met de stroom mee wilt gaan, dan is de tijger uw perfecte metgezel.

Natuurlijke tijgerprints zijn dit seizoen het mooist: zwart op een lichtgele, gouden of zachtoranje achtergrond. Op chique materialen zoals zijde of fijn katoen ziet de dierenprint er ronduit koninklijk uit, net als zijn levende voorbeeld.

WILD STYLES: Zebraprint

Zebraprint
(Foto: Jarrycz / iStock / Getty Images Plus)
Trend WILD STYLES: Zebra Print
Leren blouse (imitatie) van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 740043,
blouse van PETER HAHN, bestelnr. 740167.

De ultieme safari-look krijgt u alleen met een zebraprint. Door het sterke contrast van de typische strepen is het zebrapatroon een opvallende en toch heel goed te combineren dierenprint. Dat is de reden waarom zebrastrepen het mooist zijn in hun natuurlijke kleur: zwart en wit.

Bijzonder mooi aan dierenprints: de met dieren versierde kledingstukken zijn vaak uniek en gedragen zich dus als zebra’s in het wild. Geen zebra is hetzelfde, elk heeft zijn eigen unieke vachtkleur. Een persoonlijker WILD STYLES-statement is er niet.

Dierenprints: Slangenprint

Trend WILD STYLES: Snake Print
Blouse van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 741108.
Slangenprint
(Foto: AnthonyRosenberg / E+ / Getty Images Plus)

Een nieuwe dierenprint die dit seizoen wordt toegevoegd aan de modedierentuin is het slangenpatroon. Tot nu toe kenden we hun typische look alleen van schoenen, handtassen of riemen. Op zulke leerachtige oppervlakken kan het voelbare profiel van een python- of zelfs krokodillenhuid namelijk prachtig worden nagebootst. Dit seizoen komen we de slang ook op jassen, blouses of broeken tegen en slaat hier een heel goed figuur.

Slangenprints zijn echte alleskunners: net als de talloze soorten slangen zijn ook deze dierenprints verkrijgbaar in een groot aantal kleurencombinaties en tinten. Natuurlijk in bruin en beige, maar ook wat feller op een kleurrijke of zelfs neonkleurige ondergrond. Eén ding is zeker: met een slangenprint maak je een echt fashion statement.

WILD STYLES: Safariprint

Safariprint
(Foto: Jasmina007 / iStock / Getty Images Plus)
Trend WILD STYLES: Dschungel Print
Blouse van PETER HAHN, bestelnr. 740159,
rok van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 987035.

Degenen die graag volgens de allerlaatste mode gekleed gaan, zullen dol zijn op de nieuwe safariprints. Niet alleen wordt het patroon van een dier nagebootst, maar ook grote katten, hoefdieren en reptielen worden in al hun glorie afgebeeld op shirts en truien. De liefde voor wild in de modewereld kan niet duidelijker worden uitgedrukt.

En wie zegt eigenlijk dat alleen grote en gevaarlijke dieren geschikt zijn voor dierenprints? Ook kleinere exotische dieren verdienen een vaste plek in onze dierlijke garderobe. Kleurrijke flamingo’s, bonte papegaaien of blije apen geven onze outfit namelijk eenvoudig een vrolijke en levendige uitstraling.

Het wordt pas echt wild wanneer verschillende junglebewoners zich op één kledingstuk verzamelen. Als ze dan ook nog gecombineerd worden met exotische bladeren en dichte varenformaties is de safari-look helemaal af.

Bent u klaar voor WILD STYLES?

Luipaarden, tijgers, zebra’s en slangen zijn nu te vinden op broeken, blouses, shirts en truien. Want wat in de natuur misschien niet zo goed samengaat, zorgt voor een spannende look in de modewereld. Welke dierenprint van de ‘big five’ is uw favoriet?

Trouwens, in onze bericht ‘Dierenprints combineren’ vertellen we hoe u de dierenpatronen stijlvol kunt combineren en geven we de beste stylingtips voor beginners, gevorderden en professionals.

aanbevolen voor jou