Voer uw zoekbegrip in

Trend New Maritime: zo creëert u een frisse marinestijl

Trend New Maritime: zo creëert u een frisse marinestijl

(Foto: Beate, IG @befifty)

Hoor het ruisen van de zee, ruik de zilte lucht, voel het zand tussen uw tenen. Dat betekent meestal maar één ding: vakantie, vrijheid, een beetje avontuur en volop genieten. Het betekent ook zonneschijn, warme wind en gewoon genieten van het leven. De trend New Maritime staat precies voor dit zorgeloze en vrolijke levensgevoel. Ervaar het zelf. Wij laten u zien welke ‘key pieces’ niet mogen ontbreken in uw maritieme garderobe en hoe u maritieme mode mooi kunt combineren.

Wat betekent de trend New Maritime?

Wie aan maritieme mode denkt, denkt meteen aan het karakteristieke kleurentrio rood, blauw en wit. Dit seizoen frissen nieuwe nuances als turquoise en ombré het bestaande kleurenschema op. Bovendien spelen iriserende oppervlakken, die het lichtspel van het zeeoppervlak nabootsen, een grote rol. Daarnaast mogen maritiem geïnterpreteerde prints als ankerprints, golfmotieven of motieven die aan koorden en touwen doen denken, niet ontbreken. Hierdoor heeft de trend een nonchalante, lichte uitstraling en ziet deze er toch expressief uit.

Maritime Mode: zo creëert u een frisse marinestijl Look 1
Trui van PETER HAHN PURE EDITION, bestelnr. 885004,
shirt van PETER HAHN, bestelnr. 881907,
rok van TRUE STANDARD, bestelnr. 986672.
(Foto: Beate, IG @befifty)

Keypieces van maritieme mode

Het Bretonse shirt

Dit populaire gestreepte shirt vormt de basis voor iedere maritieme look. Deze klassieker van de maritieme mode was oorspronkelijk een onderdeel van het marine-uniform uit het Franse Bretagne en diende aan strenge criteria te voldoen. Het moesten precies 21 rode en witte horizontale strepen van elk 10 millimeter breed zijn, want ze symboliseerden de 21 overwinningen van Napoleon.

Coco Chanel bracht een vakantie aan de kust van Bretagne door en maakte daarna als eerste het Bretonse shirt geschikt voor de modewereld. Intussen neemt men het met het strepenaantal, de breedte en de kleur ervan niet meer zo nauw. Tegenwoordig is het Bretonse shirt er in veel verschillende uitvoeringen. Met blauwe, beige, grijze of turquoise strepen, in de lengte en in de breedte en zelfs drie- of meerkleurig. De maritieme uitstraling gaat desondanks niet verloren.

Trend New Maritime: zo creëert u een frisse marinestijl Look 2
Shirt van DAY.LIKE, bestelnr. 881276,
rok van ST. EMILE, bestelnr. 986422,
tas van BASLER, bestelnr. 359125.
(Foto: Ana, IG @stylesby_ana)

De boothals

Het Bretonse shirt is uitgevoerd met een klassieke boothals. Deze is hooggesloten, maar in de lengte juist iets wijder uitgevoerd. Of hij zo heet omdat de ovale halslijn aan een boot doen denken of omdat dergelijke shirts daadwerkelijk door de bemanning werden gedragen is onduidelijk. Vast staat, dat de halslijn bijzonder aantrekkelijk is. De hoge halsuitsnijding benadrukt vooral de schouder- en sleutelbeenderen en is daarom pas sexy als er nog een keer gekeken wordt.

Deze halslijn is vooral mooi voor vrouwen met een kleinere bovenwijdte en sierlijke schouders. De ovale halsuitsnijding verbreedt namelijk optisch de schouders en zorgt voor meer volume. Bretonse shirts zijn er bovendien met ronde hals, V-hals of boothals, zodat er voor iedereen een perfecte uitvoering is.

Maritime Mode: zo creëert u een frisse marinestijl Look 3
Trui van INCLUDE, bestelnr. 876873,
vest van INCLUDE, bestelnr. 876771,
broek van DAY.LIKE, bestelnr. 622467.
(Foto: Beate, IG @befifty)

De accessoires

Bij de veelvoud aan maritieme accessoires is het vaak moeilijk om je te beperken tot één exemplaar. Toch kan men beter kiezen voor weinig accessoires. U wilt er immers niet uitzien als een echte zeeman.

  • Bootschoenen of espadrilles met een zool van raffia passen prima bij een nonchalante, maritieme stijl.
  • Sjaaltjes en kralensieraden maken de marine-outfit compleet.
  • Een beige trenchcoat staat er altijd mooi bij.
  • Raffia- en mandtassen vormen het puntje op de i bij de trend New Maritime.

Stylingideeën voor maritieme mode

Klassiek: horizontale strepen met een witte broek

Maritime Mode: zo creëert u een frisse marinestijl Look 4
Shirt van PETER HAHN, bestelnr. 932871,
jeansjas van EMILIA LAY, bestelnr. 149743,
broek van PETER HAHN, bestelnr. 645697.
(Foto: Susanne, IG @textelle und Martina, IG @stillsparkling_50plus)

De klassieke marinestijl zal waarschijnlijk nooit uit de mode raken. Met een witte, enkellange broek en een Bretons shirt met streepdessin naar keuze hebt u een solide basis voor een dag aan het water.

Elegant: jurk met motieven die aan touwen doen denken

Maritime Mode: zo creëert u een frisse marinestijl Look 5
Jurk van PETER HAHN, bestelnr. 149479,
tas van BASLER, bestelnr. 359125.
(Foto: Marta, IG @marti_7447)

Als u de voorkeur geeft aan een zacht zomerbriesje boven een ruige noordenwind, is een elegante marine-look de perfecte keuze. Een klassieke, witte overhemdblouse met knoopsluiting en een rok in maritiem blauw zijn voldoende om de trend New Maritime subtiel door te voeren.

Maritieme Mode bijzonder: zwarte verticale strepen

Trend New Maritime: zo creëert u een frisse marinestijl Look 6
Shirt van DAY.LIKE, bestelnr. 738096,
broek van DAY.LIKE, bestelnr. 632851,
tas van BASLER, bestelnr. 359125.
(Foto: Ana, IG @stylesby_ana)

Probeer eens los te komen van het klassieke kleurentrio. Combineer een keer zwart in plaats van wit voor een meer stadse maritieme stijl. Ook verticale strepen hebben een maritieme uitstraling en flatteren tegelijkertijd uw figuur.

Stijlmix: maritiem meets oriëntaals

Maritime Mode: zo creëert u een frisse marinestijl Look 7
Tuniek van PETER HAHN, bestelnr. 722124,
broek van DAY.LIKE, bestelnr. 632851,
tas van BASLER, bestelnr. 359125.
(Foto: Marta, IG @marti_7447)

Maritieme mode wordt spannend als u een stijlbreuk aandurft. De kenmerkende maritieme kleuren gemengd met oriëntaalse motieven hebben bovendien een extra zomerse uitstraling.