Voer uw zoekbegrip in

Trend AQUA CHANGES: de mooiste blauwtinten van dit seizoen

Trend AQUA CHANGES: de mooiste blauwtinten van dit seizoen

Het azuurblauw van de zomerhemel, het diepe maritiemblauw van de zee of het donkerblauw van de nacht. In de natuur vindt u de mooiste kleuren, waaronder heel veel blauwtinten. Geen andere kleur heeft een zo groot kleurenspectrum. Intens, fel, ingetogen, opwindend, koel of warm: de kleur blauw staat altijd voor vertrouwen, intuïtie en verbondenheid. Bij blauw denkt men meestal meteen aan water, het element van het leven. De moderne kleurtrend AQUA CHANGES haakt in op deze associatie en ontwikkelt van daaruit een kleurenwereld met grote verscheidenheid. Wij presenteren u de trendkleuren van dit seizoen.

Koele blauwtinten

Warme blauwtinten

Koele blauwtinten in de kleurtrend AQUA CHANGES

Zo koud als ijs, zo onbereikbaar als de hemel. Lichtblauw is helder als een zomermorgen, brengt een bepaalde trots met zich mee en staat elegant en gracieus. Soepele blouses, vederlichte truien en shirts in hemelsblauw laten u stralen. De lichte blauwnuance hoort dit seizoen in iedere kledingkast thuis. Niet alleen omdat ijsblauw zo glamoureus en chic is, maar ook omdat het bij bijna alle andere kleuren past.

Hemelsblauw & ijsblauw
(Foto: skhoward / iStock / Getty Images Plus)
Trend AQUA CHANGES: ijsblauw Look
Trui van THE MERCER N.Y., bestelnr. 954693,
rok van THE MERCERN.Y., bestelnr. 987370.

Royalblauw, zoals koningsblauw ook wel genoemd wordt, is een heldere kleurnuance, die uw vrouwelijke elegantie op bijzondere wijze accentueert. De majestueuze kleur vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar de lijfwachten van de koning uniformen in deze kleurnuance droegen. De keuze voor deze kleur gaf de rijkdom van het hof weer, want de productie van de blauwtinten was erg duur. Vandaag de dag heeft deze blauwnuance nog steeds hetzelfde luxueuze effect. Azuur, royal en kobalt zijn zeer expressieve kleuren en onderstrepen uw vrouwelijke kant. Vooral de kleurencombinatie met wit of zwart zorgt voor opmerkelijke blikvangers.

Trend AQUA CHANGES: royalblauw Look
Trui van ST. EMILE, bestelnr. 951833,
rok van ST. EMILE, bestelnr. 987016.
Azuur & royalblauw
(Foto: yotrak / iStock / Getty Images Plus)

Blauw zo donker als de nachtelijke hemel, zo diep als de zee. Als u het anders zo kalme en serene beeld van blauw ver achter u wilt laten, ga dan dit seizoen voor navy en marine. Dit bijna zwarte blauw is ongelooflijk veranderlijk en biedt vele mogelijkheden voor een nautisch kleurenspel. De tinten laten zich steeds weer opnieuw uitvinden en zorgen vooral voor spannende monochrome looks. Geen andere blauwtint straalt meer elegantie uit. Als luchtige blouse, casual jurk of zacht gebreid kledingstuk: donkerblauw is een musthave in iedere kledingkast.

Navy & marine
(Foto: Alexmumu / iStock / Getty Images Plus)
Trend AQUA CHANGES: marine Look
Jersey-blazer van TRUE STANDARD, bestelnr. 152770,
blouse van TRUE STANDARD, bestelnr. 740811,
jersey-broek van TRUE STANDARD, bestelnr. 647001.

Warme blauwtinten in de kleurtrend AQUA CHANGES

Ocean en aqua brengen een vleugje Caribische sfeer in uw look. De iets groene gloed in deze frisse kleuren zorgt voor een warm accent in de anders nogal afstandelijk aandoende blauwtinten. In de lente zijn deze kleuren voorbodes van de zomer en op warme dagen brengen ze een frisse wind in onze stijl. Ook in de winter zorgen warm ocean en licht aquamarijn voor een welkome afwisseling en gaan ze een dreigende winterdip tegen. Welk seizoen het ook is, met elegante jurken en shirts in levendig oceaanblauw of fijne blouses en chic breisel in aquamarijn staat u gegarandeerd altijd in het middelpunt van de belangstelling.

Trend AQUA CHANGES: aquamarijn Look
Trui van PETER HAHN, bestelnr. 950124,
rok van ATELIER GARDEUR, bestelnr. 987131.

Ocean & aquamarijn
(Foto: Michael Fitzsimmons / iStock / Getty Images Plus)

Deze blauwtinten zijn warm en de absolute modester van dit seizoen. Geen wonder, want het is een perfecte symbiose van blauw en groen in de meest elegante vorm en in onweerstaanbaar mooie nuances. Bij het zien van deze kleuren voelen we ons prettig. Ze nemen ons mee de natuur in, naar de oever van diepe meren, naar nevelige bergwouden en ze laten ons diepe valleien zien. Dit gevoel van welbehagen wordt doorgetrokken in onze look. Zacht turquoise, fris groenblauw en donker topaasblauw geven onze huid een gezonde gloed. De bleekheid vervaagt, onze huid lijkt gebruind en zongebruinde huid begint te stralen. Deze blauwtinten zijn dus de perfecte keuze voor alle seizoenen.

Turquoise & topaas
(Foto: tatyana_tomsickova / iStock / Getty Images Plus)
Trend AQUA CHANGES: turquoise Lookq
Shirt van PETER HAHN, bestelnr. 940240.

Veel vaker dan we beseffen, vinden we fantastische blauwtinten in de natuur. We moeten alleen goed kijken. Teal vinden we in de vorm van glinsterende schubben, petrol doet ons denken aan edelstenen en parelmoer. Wat de natuur voortbrengt, kan alleen maar goed voor ons zijn. Deze tinten komen chic en zelfbewust over en passen uitstekend bij de herfst. Bovendien bieden ze een kleurrijke afwisseling voor de vaak alleen grijze, zwarte of bruine wintermode, zonder al te veel op te vallen. Petrolblauw en teal beloven u dit seizoen natuurlijke kalmte met een brutale knipoog.

Trend AQUA CHANGES: petrolblauw Look
Gebreide vest van PETER HAHN CASHMERE, bestelnr. 950918.

Teal & petrolblauw
(Foto: georgeoprea9 / iStock / Getty Images Plus)

Klaar voor de trend AQUA CHANGES?

Wij houden van blauw! U ook? Ontdek uw favoriete blauwtint, welke blauwnuance u het mooiste staat en hoe u blauw het beste kunt combineren in ons stijladvies ‘Trendkleur blauw: combineren doet u zo’.