Voer uw zoekbegrip in

Recycled Materials: dit zit er achter ons eigen keurmerk

Recycled Materials

Verantwoord gebruik van de hulpbronnen van onze wereld is belangrijk voor ons. Van de winning van grondstoffen tot het uiteindelijke kledingstuk hechten wij veel belang aan een zorgvuldige omgang met ons milieu. Dit is waar we elke dag naar streven.

We kijken ook goed naar onszelf en gaan regelmatig na waar we onze eigen productieprocessen kunnen optimaliseren en nog duurzamer kunnen maken. Met recyclen kunnen we niet alleen economischer werken, maar tegelijkertijd ook ons ​​milieu beschermen, wat een win-win situatie is voor iedereen. Daarom hebben we ons eigen keurmerk ‘Recycled Materials’ ontwikkeld.

Recycled Materials

Producten in onze onlineshop die het door ons ontwikkelde label ‘Recycled Materials’ dragen, leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van ons milieu.

Van oud nieuw maken: onze bijdrage aan de circulaire economie

  • Het intelligente gebruik van productie-overschotten en het hergebruik van materialen (upcycling en recycling) spaart hulpbronnen en zijn daarom belangrijke maatregelen op het gebied van milieubescherming.
  • Bij onze artikelen met het ‘Recycled Materials’-keurmerk worden materialen hergebruikt, zoals gerecycled polyester, dat via een speciaal proces onder andere uit oude petflessen wordt gewonnen. Of gerecycled nylon, dat bijvoorbeeld gemaakt kan worden van oude visnetten. We gebruiken ook productieoverschotten die normaal gesproken niet gebruikt zouden worden om nieuwe, vaak unieke items te maken. Zo geven we de materialen een nieuw leven en besparen we energie, grondstoffen en water. Dit is goed voor het milieu en goed voor ons allemaal.

Een grote verscheidenheid aan materialen kan worden hergebruikt voor een grote diversiteit aan producten. Wij laten u hier zien hoe divers de mogelijkheden zijn voor recyclen.

Upcycling voor kasjmiermode

Ook het geven van een nieuwe bestemming aan ongebruikte materialen draagt ​​bij aan een circulaire economie. Overschotten zijn in de productie van kleding namelijk helaas niet altijd te vermijden. Het gaat er echter om hoe we ermee omgaan. Bij de productie van onze hoogwaardige kasjmiermode kiezen we afhankelijk van het seizoen voor actuele trendkleuren, waardoor er van bepaalde kleuren garenresten achterblijven. Het weggooien van dit hoogwaardige garen is voor ons echter uitgesloten.

Dus gaan we in overleg met de fabrieksmanagers en bespreken we voor welke nieuwe producten we het garen kunnen gebruiken. Op deze manier zijn in het verleden een groot aantal kasjmiersjaals, gestreepte truien en poncho’s ontstaan.

Recycling voor kasjmiermode

In een tijd waarin het behoud van waardevolle hulpbronnen en het bewust omgaan met onze omgeving steeds belangrijker worden, geeft INCLUDE REBORN, de duurzaamheidslijn van het merk INCLUDE, het juiste antwoord op het juiste moment. Voor de INCLUDE REBORN-artikelen wordt een innovatief kasjmiergaren gebruikt, dat bestaat uit 50% gerecyclede en 50% nieuwe kasjmiervezels. Vandaar de naam Include Reborn: door waardevolle secundaire grondstoffen te hergebruiken, sparen we waardevolle hulpbronnen.

Hiervoor worden eerst ritsen of knopen van oude kleding verwijderd, de kleding wordt uit elkaar gehaald en opgedeeld in kleinere stukken.

De gebreide stukken worden vervolgens met de hand gesorteerd op vezelsamenstelling en structuur. Deze worden daarna op kleur gescheiden en in zeer nauwkeurige batches verdeeld.

Op dit punt worden de kasjmierstukken versnipperd door een franjemachine, waarna de gerecyclede vezels worden gemengd met nieuwe vezels en samen worden gesponnen tot nieuw garen. Dit resulteert in een exclusief luxe-vezelgaren met dezelfde eigenschappen als nieuw garen.

Recycled Materials: Include Reborn Kollektion
Links: Gebreide jas van INCLUDE REBORN, bestelnr. 800583.
Rechts: Trui van INCLIDE REBORN, bestelnr. 800588,
sjal van INCLUDE REBORN, bestelnr. 303003.

Kort gezegd worden de kasjmierproducten en kasjmierbijproducten (bijvoorbeeld wat er overblijft van een productie) dus verzameld, gesorteerd op kleur, vezelsamenstelling en -structuur, kwaliteit en geschiktheid, opgedeeld, schoongemaakt, verwerkt tot snippers, gemengd met nieuw ruw kasjmier en vervolgens tot nieuw garen gesponnen. Naast zorgvuldig sorteren en spinnen, is het ook belangrijk om de toeleveringsketen van herkomst te controleren, om materialen te vermijden die zijn behandeld met gevaarlijke stoffen.

Zo creëert het merk INCLUDE REBORN een allover kasjmier-look voor elke dag, waarin u zich heerlijk comfortabel kunt voelen zonder het milieu te schaden.

Word ook #recyclinghero

We laten in ons bericht over Global Recycling Day trouwens zien hoe u in het dagelijks leven eenvoudig kunt recyclen en upcyclen. Want elke bijdrage, hoe klein ook, maakt uiteindelijk een groot verschil. Als we allemaal samenwerken kunnen we geweldige dingen bereiken.

Andere keurmerken voor duurzamere mode

Bekijk onze duurzame mode in onze onlineshop en let op het label ‘Recycled Materials’ bij de productdetails. In ons overzicht laten we u bovendien zien welke kwaliteitskeurmerken en onderscheidingen onze mode ook heeft ontvangen en wat de afzonderlijke certificeringen betekenen, bijvoorbeeld The Good Cashmere Standard.

aanbevolen voor jou