Voer uw zoekbegrip in

Onze keurmerken en wat ze precies betekenen

Onze keurmerken en wat ze betekenen

Kent u onze keurmerken al? In onze onlineshop vindt u ze onder ’GOED OM TE WETEN’ bij de artikelbeschrijving. Zo krijgt u snel en overzichtelijk belangrijke en relevante informatie over elk artikel. Wij vinden transparantie en duidelijk informeren heel belangrijk. In deze bijdrage leest u wat de keurmerken inhouden.

Op de detailpagina van het artikel vindt u onder GOED OM TE WETEN welke keurmerken het betreffende artikel heeft gekregen.
Op de detailpagina van het artikel vindt u onder GOED OM TE WETEN welke keurmerken het betreffende artikel heeft gekregen.

Keurmerk THE GOOD CASHMERE STANDARD

Keurmerken en wat ze betekenen: THE GOOD CASHMERE STANDARD

’THE GOOD CASHMERE STANDARD®’ is het internationale dierenwelzijnskeurmerk van AbTF, de ‘Aid by Trade Foundation’, die ook al met groot succes het label ’Cotton made in Africa’ heeft ingevoerd. Het is de eerste onafhankelijke kasjmier-standaard ter wereld, die wereldwijd wordt ingezet om het welzijn van de kasjmiergeit te verbeteren. Het keurmerk dient ter bescherming van de dieren en het milieu en om de arbeidsomstandigheden voor de mensen die met de kasjmiergeiten werken te verbeteren.

Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met onze kasjmier-expert Heike Hillebrecht. Meer over het dierenwelzijnskeurmerk leest u in onze bijdrage ’THE GOOD CASHMERE STANDARD®: een kijkje achter de schermen’.

Keurmerk STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Keurmerk OEKO-TEX

Om dit felbegeerde keurmerk te kunnen bemachtigen, wordt textiel getest op honderden afzonderlijke bestanddelen in 17 verschillende verontreinigingscategorieën. De norm houdt rekening met wettelijk verboden of gereguleerde stoffen, zoals schadelijke azokleurstoffen, formaldehyde of nikkel. Ook wordt gekeken naar stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu, maar die nog niet expliciet in de wet zijn vastgelegd. De testcriteria en grenswaarden zijn aanzienlijk strenger dan de nationale en internationale normen. Het keurmerk mag alleen worden toegekend aan producten die op regelmatige basis gecontroleerd worden. Dit zorgt ervoor dat het hoge veiligheidsniveau van het product gewaarborgd blijft.

Keurmerk GOTS

Onze keurmerken en wat ze betekenen: GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) is wereldwijd een toonaangevende standaard voor de verwerking van textielsoorten van biologisch geteelde natuurlijke vezels. Bij PETER HAHN vindt u twee complete collecties, die volgens de erkende GOTS-standaard gecertificeerd zijn:

Keurmerk ETERNA #naturally

Kerumerk #naturally

ETERNA staat voor eersteklas kwaliteit, duurzaamheid en eerlijke productie. In de gehele productieketen let ETERNA op de bescherming van het milieu en op goede arbeidsvoorwaarden. Iedereen kan deze toezeggingen bijzonder eenvoudig checken met de EAN-code op het ingestikte etiket: het productieproces van alle overhemden en blouses met het keurmerk #naturally kunt u op internet volgen. Dat is 100% transparantie, zoals wij het graag zien. De mode van ETERNA wordt voortdurend gecontroleerd op schadelijke stoffen en is voorzien van het hoogste OEKO-TEX® predicaat ’MADE IN GREEN’.

Onze keurmerken en wat ze betekenen:
Blouse van ETERNA, bestelnr. 706039.

Keurmerk Go Green

Onze keurmerken en wat ze betekenen: Go Green

Het keurmerk ’Go Green’ verwijst naar een milieuprogramma dat we promoten op de productielocatie. Met ’Go Green’ aangeduide kettingen worden met de hand gemaakt in kleine Filipijnse familiebedrijven. Doel hiervan is ondersteuning van het Filipijnse ecosysteem en het behoud van de lokale productie van modeaccessoires.

Onze keurmerken en wat ze betekenen
Bossen op de Filipijnen (Foto: Jason_YU / iStock / GettyImages)

Onderdeel van dit project is herbebossing van de Filipijnse wouden, die in de afgelopen decennia zwaar te lijden hebben gehad onder het kappen ervan. Hoofddoel is om samen met milieuorganisaties en andere instellingen het oerbos dat zich vroeger over grote delen van het land uitstrekte zo goed mogelijk te herstellen. Momenteel wordt slechts een klein deel van het gebied gekenmerkt door vegetatie. Met het Go Green-programma wordt straks 100% van het voormalige bosgebied beplant met bomen en struiken. Bij de herbebossing gaat de voorkeur uit naar boomsoorten als de Mamalis, die een rijke bron van grondstoffen vormt voor de productie van accessoires.

Keurmerk Caregora

Onze keurmerken en wat ze betekenen: CAREGORA

Met hart voor angorakonijnen. Onze Medima-producten dragen het keurmerk Caregora™, dat verwijst naar het dierenwelzijn van angorakonijnen. Medima veroordeelt pijnlijke dierenmishandeling bij het winnen van angorawol en let er daarom op dat de konijnen niet geplukt, maar voorzichtig geschoren worden. Dit proces is volstrekt pijnloos.

Aan het Caregora™ keurmerk herkent u de eerste geselecteerde en gecertificeerde angoravezel van hoge kwaliteit, in combinatie met naleving van de richtlijnen voor het houden en het welzijn van dieren. Dit vinden wij bij PETER HAHN geweldig en daarom zijn al onze angora-designs uitsluitend afkomstig van Medima.

Keurmerk Fur Free

Onze keurmerken en wat ze betekenen: Fur Free

PETER HAHN gebruikt al jaren bewust geen echt bont. Als lid van het ’Fur Free Retailer Program’ (FFRP) hopen wij dat nog veel meer bedrijven zich bij dit programma zullen aansluiten. Op dit moment heeft het internationale initiatief al circa 1000 deelnemers over de hele wereld (status: februari 2019).

Met het ondertekenen van de ’Fur Free-verklaring’ hebben wij onszelf ertoe verplicht om geen echt bont te gebruiken in ons assortiment. Maar dit gaat nergens ten koste van de kwaliteit van ons design. Door het gebruik van hoogwaardig nepbont kunnen wij namelijk gewoon op de nieuwste trends inspelen. Wij gebruiken nepbont bijvoorbeeld als modieus beleg of voor heerlijk zachte kragen aan jassen en mantels.

Voordat het nepbont wordt gebruikt, wordt het geweven materiaal eerst grondig gecontroleerd. Onze experts op het gebied van kwaliteitsbeheer kunnen zeer goed beoordelen of het om echt dierlijk bont of kunstbont gaat. U kunt er 100% zeker van zijn dat u bij ons alleen nepbont koopt.

Meer informatie onder ’GOED OM TE WETEN’

Onze keurmerken staan voor meer duurzaamheid, voor bescherming van het milieu en voor dierenwelzijn. Wij staan voor exclusieve mode en daarbij hoort ook een duurzaam, doordacht productieproces. Onze keurmerken kunnen u helpen bij de aanschaf van uw kleding. Kijk vooral eens onder het kopje ’GOED OM TE WETEN’ bij de artikelbeschrijving. Er zijn namelijk nog veel meer interessante dingen te ontdekken over onze keurmerken.