Voer uw zoekbegrip in

Must have voor dit seizoen: het lange vest. Lees de tips voor perfecte combinaties.

Je kunt niet zeggen dat er in mijn kledingkast geen lange vesten te vinden zijn. Ik heb er zelfs meerdere, waaruit wel blijkt dat ik ze graag draag. Vooral tijdens het wandelen, bij zacht herfstweer, vind ik het heel fijn om een vest aan te hebben, maar ook als ik met een vriendin iets ga drinken in de stad.

Ik laat mij graag inspireren door glossy’s en door modieus geklede vrouwen om me heen, maar vaak kies ik ook op gevoel. Een dik, lang vest zit nu eenmaal prettig en flatteus en heeft vaak ook nog iets klassieks over zich. Ik heb overigens geen gemakkelijk figuur, waardoor niet alle vesten die in mijn kast hangen mij ook echt mooi afkleden. Door mijn omvangrijke bovenwijdte staan vooral openvallende vesten minder mooi. Ik moet ze constant rechttrekken en daar word ik niet echt vrolijk van. Bovendien heb ik in verhouding ook nog een kort bovenlichaam, waardoor modellen met een riem mij gedrongen laten lijken.

Liefde op het tweede gezicht

Het is mij toch gelukt om een nieuw lievelingsvest te vinden! Het was wel liefde op het tweede gezicht, want dit vest van Emilia Lay is even wat anders dan waar ik aan gewend was. Op het eerste gezicht lijkt het door de klassieke kabelstructuur en de knopen in hoorn-look misschien wat degelijk, maar juist deze ’traditionele stijl’ in combinatie met een minder voorkomende V-hals en een trendy lang model geven dit design de status van een modieuze must have. Daarbij is dit vest uitgevoerd met 3 knopen, waardoor het niet open valt. De flatteuze uitstraling is mooi meegenomen. Het accent komt te liggen op het bovenlichaam en het gezicht en flatteert de heupen en de bovenbenen. Wanneer u het vest over een gedessineerde blouse heen draagt, geeft u uw outfit een verticale, optische onderbreking die het geheel wat speelser maakt. Vrouwen met vollere bovenbenen adviseer ik om de blouse of shirt niet in de broek te dragen, maar losjes eroverheen te laten hangen.

Elegant of casual: zo combineert u een lang vest

Wanneer de gelegenheid vraagt om een iets elegantere outfit, combineer ik een vest wel eens met een witte blouse en draag ik het vest open. Ook een eenvoudig basic shirt kan heel goed, omdat op die manier alle aandacht uitgaat naar uw natuurlijke schoonheid.

Heeft u een aansluitende jurk, waarin u zich niet helemaal op uw gemak voelt en die in het najaar eigenlijk wat aan de frisse kant is? Dan is een vest voor erover een goede oplossing.

Ik draag lange vesten trouwens bij voorkeur bij een smalle broek, het liefst in 7/8-lengte, omdat ik anders zo klein lijk. Maar natuurlijk kan een lang vest ook prima bij broeken met een normale pasvorm. Wees wel voorzichtig met Marlene-broeken, die kunnen een minder elegante uitwerking hebben op de combinatie.

Hoe draagt u uw lange vest?

Bij een broekrok zou een lang vest ook goed kunnen, maar dan wel open gedragen en met een brede riem rond de taille voor de juiste verhoudingen. Sma