Voer uw zoekbegrip in

Wat is PIMA-katoen?

Wat is PIMA-katoen?

Fair, sociaal verantwoord, milieubewust en duurzaam. Zo zou wat ons betreft mode van hoge kwaliteit moeten worden gemaakt. Daarom gebruiken we zoveel mogelijk materialen die op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd. PIMA-katoen is daar een mooi voorbeeld van.

PIMA-katoen heeft echt een paar streepjes voor. Deze katoensoort is ongelooflijk zacht en bijzonder duurzaam. Het geheim zit hem in de bijzonder lange katoenvezels. Deze lange vezels zorgen voor een heerlijk zacht gevoel op de huid en garanderen dat u lang plezier hebt van uw kleding.

Wat maakt de teelt zo duurzaam?

Allereerst de zaden. Deze zijn niet genetisch gemodificeerd en dus volledig natuurlijk. PIMA-katoen houdt van een warm mediterraan klimaat met milde winters, zoals in Israël. Hier wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de omgang met water in de landbouw en dat niet alleen sinds de katoenteelt. Wanneer en hoeveel water er nodig is, wordt nauwkeurig geanalyseerd door de katoenproducenten met veel technologische kennis. Hierbij wordt rekening gehouden met de actuele weergegevens en met de toestand van de planten, de bodem en de lucht. Op deze manier kan vooraf al ongeveer 50% van het water worden bespaard. Voor het besproeien van de katoenplanten wordt vrijwel uitsluitend gezuiverd water gebruikt via een doordacht en waterbesparend druppelbevloeiingssysteem.

We gebruiken niet alleen veel minder water voor de productie van PIMA-katoen, datzelfde geldt ook voor het gebruik van meststoffen. De katoenproducenten worden bij hun teelt ondersteund door de Israel Cotton Board en vertrouwd gemaakt met zaden en duurzame teeltmethoden.

PIMA-katoen: Duurzame katoenteelt in Israël
Duurzame katoenteelt in Israël.

Ons PIMA-katoen wordt verder verwerkt in Griekenland

Na de oogst in Israël maakt ons biologisch katoen een lange reis. Een gespecialiseerde spinnerij in Griekenland verwerkt de duurzame grondstof tot fijn garen. Tijdens de verwerking van het katoen gaan men zo zuinig mogelijk om met energie. Kantoorgebouwen worden bijvoorbeeld verwarmd met restwarmte, het verbruik en de besparingen worden berekend in CO2-equivalenten en recycling neemt een prominente plaats in.

PIMA-katoen: Onze leverancier is gespecialiseerd in katoen.
Onze leverancier is gespecialiseerd in katoen.

Onze leverancier is bovendien de eerste spinnerij in Griekenland waarvan de productie is gecertificeerd volgens de OEKO-TEX-standaard. Deze certificering, die elk jaar opnieuw wordt toegekend, staat garant voor milieuvriendelijke productieprocessen in de fabrieken en veilige, sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden.

„We focus on achieving results in a free, safe and ethical working environment, respecting one another, with a collaborative and passionate spirit.“

Giannis, sales- en PR-manager van de spinnerij

Het resultaat mag er zijn

Het eindresultaat is een heel bijzondere soort biokatoen: Premium Pima Cotton. Hiervan maken we mode waarbij kwaliteit en duurzaamheid op prachtige wijze worden gecombineerd. Milieubewuste kleding die u een goed gevoel geeft. Goed voor uw huid en goed voor het milieu.

Mode van milieuvriendelijk en duurzaam katoen vindt u in onze onlineshop. Ontdek het veelzijdige assortiment en shop uw favoriet.

aanbevolen voor jou