Voer uw zoekbegrip in

’GREEN COTTON by Peter Hahn’ heeft nu het GOTS-keurmerk

De mode van GREEN COTTON is al jaren favoriet bij onze klanten. Voor de artikelen van GREEN COTTON wordt uitsluitend organisch katoen gebruikt. Dit is katoen dat geteeld wordt op grond die minimaal drie jaar vrij is van chemische meststoffen en pesticiden. Ook tijdens alle verf-, print- en productieprocessen wordt het milieuaspect gewaarborgd door geavanceerde reinigings- en controlesystemen (volgens ISO 9001 en ISO 14001).

Voor de ecologisch duurzame totaalfilosofie en het toezicht op de sociale normen bij de productie ontving GREEN COTTON al vaak internationale onderscheidingen en prijzen.

Wij zijn er bijzonder trots op dat ook onze eigen ’GREEN COTTON by Peter Hahn’-collectie vanaf 2016 (GOTS) gecertificeerd is door de Global Organic Textile Standard. GOTS is de wereldwijd erkende standaard voor de verwerking van textiel van biologisch geteelde natuurvezels. Deze standaard definieert een hoog niveau van milieucriteria langs het gehele textielproductieproces (zoals het gebruik van textielhulpmiddelen, verfstoffen en behandelingsmiddelen) en vereist ook de naleving van sociale criteria.

Goed voor mens en milieu

Het doel van de GOTS-certificering is om criteria te bepalen waaraan de duurzame textielproductie moet voldoen, van de oogst van de ruwe textielvezel tot aan de milieubewuste en sociaal verantwoorde productie en de etikettering van het eindproduct. Het GOTS-label kan uiteindelijk de doorslag geven voor de aanschaf van een product. Het vertelt de klant namelijk dat het met de duurzaamheid wel goed zit. Textielverwerkers en -producenten kunnen hun ecologisch vervaardigde textielproducten aanbieden met een certificaat dat algemeen erkend wordt.

Inspecties op locatie en de certificering van verwerkende bedrijven, producenten en retailers worden op basis van het GOTS-controlesysteem door onafhankelijke, speciaal geaccrediteerde testinstituten uitgevoerd. Onze ’GREEN COTTON by Peter Hahn’-collectie is gecertificeerd door IMO Schweiz. Dit geeft volledige garantie aangaande GOTS-gecertificeerd textiel.

Mode met een goed gevoel

U ziet het: de topkwaliteit van onze GREEN COTTON-collectie biedt u de zekerheid dat u de juiste keuze maakt, voor mens en milieu. Bekijk hier de artikelen: https://www.peterhahn.nl/green-cotton. Meer informatie over GOTS kunt u vinden op: http://www.global-standard.org/de/