Voer uw zoekbegrip in

Feestelijke outfits: voor de kerstdagen en andere feestelijke gelegenheden

feestelijke outfits

De kerstdagen worden dit jaar anders dan in alle andere jaren. Het grootste verschil is dat we ze thuis in kleine familiekring zullen doorbrengen. Ook als de dresscode in huis wat meer casual is, is er niets op tegen om toch een beetje glamour toe te voegen voor deze, ondanks alles, bijzondere feestdagen. Integendeel: na weken rondlopen in vrijetijdskleding is het toch wel erg fijn om je nu ook eens mooi aan te kleden. Daarom hebben wij hier leuke ideeën voor verschillende feestelijke outfits, waarmee kerst thuis heel stijlvol wordt.

Bent u het type voor een jurk, rok of broek?

Een jurk is natuurlijk heel geschikt voor allerlei soorten feestelijke gelegenheden. Het mooie is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Weliswaar zien modellen in roodachtige tinten er heel kerstachtig uit, maat ook kleurrijke jurken in tinten als groen en turquoise of gedessineerde exemplaren zijn erg mooi. Wat te denken van de ‘little black dress’? Die is feestelijk en geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.

Een rok is een mooi alternatief voor de jurk. Voor wie dit jaar graag iets meer casual, maar toch elegant gekleed wil zijn, adviseren wij een rok in midilengte. Modellen van bijzondere materialen als tule of leer zien er heel feestelijk uit. U kunt die het beste combineren met klassieke, eenvoudige blouses of truien.

Een mooie broek van een chique stof is een echte klassieker, waarmee u altijd stijlvol voor de dag komt, en die u goed kunt combineren met een blouse met kraagstrik of zijden top. Kiest u voor een opvallende blouse of jasje, dan kunt u die het beste combineren met een eenvoudige broek in subtiele kleuren. Waar u ook voor gaat: met een riem en bijpassende schoenen geeft u feestelijke outfits een mooi accent.

De mooiste mode voor de feestdagen

Laat u inspireren door onze bloggers. Anja, Nicole, Doro, Marta en Tanja hebben mooie feestelijke outfits samengesteld en vertellen bovendien waar ze, juist deze bijzondere kerst, echt naar uitkijken.

Anja har tolle festliche Outfits kreiert.
Links: Pink blouse zonder sluiting van UTA RAASCH, Best.-Nr. 71003888, broek van PORTRAY BERLIN, Best.-Nr. 61655788.
Rechts: Offwhite blouse zonder sluiting van UTA RAASCH, Best.-Nr. 71200388, Rok van MARGITTES, Best.-Nr. 98288488.
(Fotos: Anja, IG @schminktante und @huesch.co)

Voor Anja hoeft het in het algemeen met kerst niet te uitbundig. Ze heeft het liever wat ingetogener. Ook dit jaar maakt zij het thuis gezellig en geniet ze van de kleine dingen:

“Wanneer de boom is versierd, de cadeaus eronder liggen, het eten klaar is, het in huis heerlijk ruikt en iedereen mooi is aangekleed. Dat is kerst voor mij.”

ANJA

Für Nicole gehören festliche Outfits an Weihnachten dazu.
Links: Blazer van glanzend fluweel van UTA RAASCH, Best.-Nr. 12735088, blouse van UTA RAASCH, Best.-Nr. 70691188, leren-culotte van LAURA BIAGIOTTI ROMA, Best.-Nr. 11016388.
Rechts: Jurk van RIANI, Best.-Nr. 13042788.
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Nicole vindt met kerst vooral het samenzijn met de familie zo fijn.

“Kerst is geslaagd als ik met mijn familie samen ben, waar dat dan ook is.”

NICOLE

Dit jaar vindt het traditionele familiediner slechts in zeer kleine kring plaats. Ondanks alles kleedt ze zich mooi aan met een elegante leren broek of kiest ze voor een klassieke ‘little black dress’.


Marta hat sich für Weihnachten schick gemacht.
Links: Blouse zonder sluiting van UTA RAASCH, Best.-Nr. 70137588, broek van UTA RAASCH, Best.-Nr. 60854788.
Rechts: Jerseyjurk van MYBC, Best.-Nr. 10641288, jas van PETER HAHN, Best.-Nr. 12972988.
(Foto: Marta, IG @marti_7447)

Marta houdt met kerst vooral van het genieten van oude tradities en van het maken van mooie nieuwe tradities. Deze kerst is zij bijzonder dankbaar voor haar familie, met wie zij deze tradities deelt.

“In mijn familie zingen we kerstliederen voordat we gaan eten en de cadeaus worden uitgepakt. Dit ritueel betekent voor mij verbondenheid.”

MARTA

Tanjas festliche Outfits sind elegant mit Kleid oder Hose.
Links. Jerseyjurk van UTA RAASCH, Best.-Nr. 13700388, jas van SCHNEIDERS SALZBURG, Best.-Nr. 13187088.
Rechts: broek van RAFFAELLO ROSSI, Best.-Nr. 61491088, blouse van UTA RAASCH, Best.-Nr. 70691188, jas van FUCHS & SCHMITT, Best.-Nr. 13163188.
(Foto: Tanja, IG @jagta8)

Tanja grijpt het kerstfeest graag aan om even een pas op de plaats te maken, terug te blikken op het afgelopen jaar en tot rust te komen. Voor haar zijn het de kleine dingen die kerst heel bijzonder maken:

“Kerst betekent voor mij kaarslicht, lekkernijen en een zee van licht in het donkere en trieste jaargetijde. Vooral in deze jachtige tijd geniet ik van de rust en bezinning.”

TANJA

Doro liebt festliche Outfits im eleganten Stil.
Links: Jurk van UTA RAASCH, Best.-Nr. 10574588, jas van SCHNEIDERS SALZBURG, Best.-Nr. 13187088.
Rechts: Plisséerok van RIANI, Best.-Nr. 98198588, coltrui van RIANI, Best.-Nr. 86631288.
(Foto: Doro, IG @nowshine)

Kerst is ook voor Doro een feest van bezinning en reflectie. Voor haar is het belangrijk om tijdens het feest van de liefde dankbaar te zijn voor de mooie dingen die het afgelopen jaar gebracht heeft:

“Al 20 jaar zitten wij na het eten en het uitpakken van de cadeaus bij elkaar, steken we kaarsen aan en zingen we kerstliederen. Ik kijk ondertussen altijd dankbaar naar mijn geliefden. Dat moment is magisch.”

DORO

Wat trekt u aan met kerst?

In onze onlineshop hebben wij enkele feestelijke, inspirerende ideeën voor u verzameld. Bekijk onze mode voor kerst en laat u inspireren. Wij wensen u en uw familie een gezegend en vooral gezond kerstfeest.