Voer uw zoekbegrip in

ELEMENTE CLEMENTE: tijdloos en duurzaam

Elemente Clemente

Mode en duurzaam milieubewustzijn gaan hand in hand bij het merk ELEMENTE CLEMENTE. Met trots verwelkomen wij dit label uit München dan ook vanaf oktober in ons assortiment. Ontdek deze moderne, exclusieve mode en maak kennis met het aangename gevoel van ecologische materialen en gerecyclede stoffen.

Duurzaam uit overtuiging

Het vernieuwende merk is opgericht in 2002. Hoge kwaliteitseisen op het gebied van stijl en verwerking volgens een ecologisch duurzaamheidsprincipe zijn de verbindende factoren. Dit merk past uitstekend in ons assortiment, omdat het kiest voor hoogwaardige natuurlijke materialen, het de voorkeur geeft aan kwaliteit boven vluchtige trends en het alternatieven biedt voor de veelgebruikte kunstvezelmaterialen.

De exclusieve mode van ELEMENTE CLEMENTE is gemaakt van hoogwaardig textiel, gerecyclede stoffen en ecologische materialen. Op dit moment werkt de onderneming samen met de wereldberoemde Britse milieu- en natuurbeschermer Jane Goodall. Een deel van de opbrengst van Elemente Clemente komt ten goede aan de wereldwijde projecten van Jane Goodall via het Jane Goodall Instituut, waaronder omvangrijke bebossingsprojecten ter bescherming van het klimaat.

Marcel Dürr und Jane Goodall
Bedrijfsbaas Clemens Dörr in gesprek met Jane Goodall

Duurzaamheid is geen loze kreet voor ELEMENTE CLEMENTE en is allesbehalve een vluchtig thema. Productie vindt plaats in Tunesië en Europa, alwaar streng wordt toegezien op een eerlijke en transparante werkwijze. De prints op het modieuze textiel worden in een milieubewust laserprintproces vervaardigd. Het merk biedt ook duurzame linnen stoffen, bio-katoen, Tencel™ en gerecyclede nylon en polyester van oude vissersnetten aan.

Het uit Italië afkomstige materiaal ECONYL® wordt in een speciaal recyclingproces gemaakt van oude vissersnetten en van de pool van oude vloerkleden. Zo worden onder andere de oceanen ontlast en wordt zeefauna, waaronder dolfijnen, schildpadden en walvissen, behoed tegen vangst.

Recycling biedt een enorm besparingspotentieel met betrekking tot natuurlijke hulpbronnen. Vergeleken met de oorspronkelijke productie kunnen de milieueffecten van de opwarming van de aarde tot 80% worden beperkt in vergelijking met het gebruik van stoffen op oliebasis. Primaire grondstoffen van niet-recyclebare bronnen worden vervangen door secundaire grondstoffen.

Door de aanschaf van dit product levert u een waardevolle bijdrage aan de bescherming van de bedreigde leefomgeving van dieren, houdt u de oceanen schoner en helpt u de belasting van niet onuitputtelijke hulpbronnen als water en energie aanzienlijk te reduceren.

Het hier gebruikte ECONYL® is kreukarm, praktisch in onderhoud en elastisch, maar ook slijtvast, ademend en duurzaam.

Netz recyclen
© Andres Victorero /iStock/Getty Images Plus

Modieus ecologische variatie

ELEMENTE CLEMENTE hecht veel waarde aan stijl en elegantie. Een goed voorbeeld hiervan is ons nieuwe favoriete design: een blouse van chic, streelzacht Tencel™. Een echte blikvanger, met wijde mouwen en brede mouwranden voorzien van knopen. Het A-lijnmodel valt losjes en comfortabel rond het lichaam.

Van dezelfde orde is de broek van ELEMENTE CLEMENTE, die eenzelfde stijlvolle en comfortabele elegantie uitstraalt als die u van ons gewend bent. Door het gebruik van gerecyclede, bijzonder elastische jersey met elastiek en twee schuine zakken is deze broek de perfecte basis voor tal van modieuze outfits.

Al even modern is de jurk van mooi vallend Tencel™ die u verwent met luxueus draagcomfort en die losjes en flatteus rond het lichaam valt. De aantrekkelijke, klassieke stijl is prachtig te combineren met verschillende accessoires.

Bluse, Hose und Kleid Elemente Clemente
Blouse van ELEMENTE CLEMENTE, Bestelnr. 710574
Broek van ELEMENTE CLEMENTE, Bestelnr. 612740
Jurk van ELEMENTE CLEMENTE, Bestelnr. 129627

Of kiest u toch liever voor deze opvallende jerseyjurk van ELEMENTE CLEMENTE? Het moderne, bijzonder stijlvolle ballonmodel geeft een prachtig silhouet en de jurk is met een bindstrik bij de taille voor of achter vast te strikken. Een echt topdesign, voor romantische strandwandelingen of om in te flaneren over de boulevard.

schwarzes Kleid Elemente Clemente
Jerseyjurk van ELEMENTE CLEMENTE, Bestelnr. 129643

Wilt u weten wat het merk nog meer te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje in onze onlineshop en ontdek de nieuwste aanwinsten in onze collectie duurzame mode.