Voer uw zoekbegrip in

Brand update: MAC JEANS – PROTECT OUR PLANET

Brand-Update: MAC Jeans en PETER HAHN

Jeans zijn een onmisbaar onderdeel van onze garderobe. Iedereen heeft minimaal één jeans in de kast, die met veel plezier gedragen wordt. Geen kledingstuk wordt zo vaak besteld en is zo goed te combineren. Van bootcut tot skinny, van bleached tot dark denim en in allerlei kleuren. Voor iedere stijl, smaak en elk figuur is er de perfecte jeans. Maar hoe zit het met duurzaamheid, de bescherming van het milieu en de natuur tijdens de productie? Bij MAC JEANS zit ook dat wel goed. De onderneming uit Wald/Roßbach in de buurt van Regensburg in Duitsland zet zich in voor het thema duurzaamheid. Dat begint bij milieuvriendelijk katoen en gaat helemaal door tot het groene, ecologische bedrijfspand.

“Wij willen geen eco-series, maar proberen duurzaamheidsaspecten in zoveel mogelijk artikelen door te voeren.”

Eveline Schönleber, directie
Een voorbeeld voor velen: bij het MAC JEANS model Dream Chic, bestelnr. 63428777, gaan stijl en duurzaamheid hand in hand.
Een voorbeeld voor velen: bij het MAC JEANS model Dream Chic, bestelnr. 63428777, gaan stijl en duurzaamheid hand in hand.

Duurzaam katoen: goed voor het milieu, goed voor de mode, goed voor u

Katoen is voor MAC het belangrijkste materiaal: sinds 2019 is de firma lid van het Better Cotton Initiative (BCI). Het doel om uitsluitend katoen van hernieuwbare bronnen te betrekken, werd in 2020 bereikt.

De jarenlange partnerschappen met leveranciers zijn bijzonder coöperatief en vertrouwensvol. Regelmatige bezoeken ter plaatse dragen bij aan de communicatie en aan de kwaliteitsbewaking. De gebruikte productielocaties zijn bijna uitsluitend in Europa gevestigd, bijvoorbeeld in Italië, Polen, Noord-Macedonië en Turkije. Deze nabijheid beschermt het milieu dankzij de korte transportroutes.

Broeken van MAC hebben echter nog meer te bieden: in enkele designs wordt gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, milieuvriendelijke was- en verfprocessen en duurzame vezels, zoals hennep en sustainable viscose. MAC bekommert zich ook om de details van deze geweldige broeken. Zo wordt er bijvoorbeeld alleen chroomvrij en plantaardig gelooid of gerecycled leer gebruikt voor de kleine leren labels aan de achterkant van elke broek. Ook hangtags en etiketten zijn groen, dankzij de inzet van duurzame materialen als graspapier, hennep, kurk, kokos en gerecycled polyester. Want het zit hem ook in de kleine dingen.

De hangtag met het bedrijfsmotto geeft uitleg: sinds 1973 staat MAC voor hoogwaardige materialen en een respectvolle omgang met mens en natuur. De onderneming maakt gebruik van technologieën die afzien van chemicaliën die ongefilterd water en drinkwater kunnen verontreinigen.
De hangtag met het bedrijfsmotto geeft uitleg: sinds 1973 staat MAC voor hoogwaardige materialen en een respectvolle omgang met mens en natuur. De onderneming maakt gebruik van technologieën die afzien van chemicaliën die ongefilterd water en drinkwater kunnen verontreinigen.

Groen op alle vlakken: hoe een jeansfabrikant imker werd

De duurzame productie van jeans gaat ver bij MAC. In de zonovergoten hoofdvestiging van de onderneming in de buurt van Regensburg werken ca. 400 medewerkers in een gebouw van natuurlijke materialen. Terwijl de medewerkers zich bezighouden met de productie en het design, tiert de natuur welig bij de voordeur. Op de grote groenstroken zijn veel vogelsoorten te vinden. De fleurige velden rond het hoofdgebouw vormen in de zomer een kleurrijke bloemenzee en bieden heel wat kleine dieren en insecten een leefomgeving, waaronder ook 20 bijenvolkeren. In 2019 kon hier zelfs voor de eerste keer honing geoogst worden. Daarnaast bieden vleermuiskasten bedreigde vleermuissoorten een veilig en ongestoord heenkomen.

Brand-Update: Headquarter
De harmonie met de natuur is ook zichtbaar bij de hoofdvestiging van MAC in de Opper-Palts in Duitsland.

Duurzaamheid in de praktijk vanaf dag 1

Alle genomen duurzaamheidsmaatregelen bewijzen dat milieubescherming meer dan een trend is voor MAC. De onderneming heeft sinds de oprichting in de jaren 70 een consistente duurzaamheidsstrategie gevolgd. In de loop van de jaren kwam het thema steeds meer in de belangstelling te staan, ook bij de medewerkers. MAC is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid als onderneming in de regio en ondersteunt sociale voorzieningen, verenigingen, jeugdorganisaties, scholen en instellingen voor ouderen. Daarnaast helpt het bedrijf natuur- en milieubeschermingsorganisaties door middel van donaties en subsidies.

Heeft de jeanskoorts u al te pakken?

Nieuwsgierig naar MAC-jeans? Neem eens een kijkje in onze onlineshop en ontdek de mooiste jeansdesigns.

Overigens: hoe u de perfecte pasvorm vindt voor uw figuur en uw stijl leest u in onze jeansguide. Veel plezier bij het shoppen!