Voer uw zoekbegrip in

Brand-Update TRUE STANDARD

Het merk TRUE STANDARD staat voor een natuurlijk en ontspannen gevoel van luxe: exclusieve, duurzame mode die geen compromissen sluit. TRUE STANDARD wordt in speciaal geselecteerde, verantwoorde kleine ateliers binnen Europa vervaardigd. Elk design heeft zijn eigen geschiedenis. Er worden favoriete producten gemaakt voor de kleine en grote geluksmomenten in het dagelijks leven. De modieuze en comfortabele creaties verzekeren u van de perfecte outfit voor reizen, vrije tijd en thuiswerken, want de focus ligt op de ontwikkeling van moderne en comfortabele materialen: kreukarm en prettig op de huid.

TRUE STANDARD is Fair Fashion

Duurzaamheid en authenticiteit: deze twee waarden onderschrijft het merk TRUE STANDARD. true staat daarin voor eerlijke communicatie. Duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld GOTS-gecertificeerd biokatoen, het zorgvuldige gebruik van hulpbronnen en de bescherming van milieu en natuur staan centraal bij het merk.

Oprichter en creatief directeur van TRUE STANDARD is Bernd Keller, die er stellig van overtuigd is dat mode met bepaalde principes leuk kan zijn. Keller hecht extra waarde aan een eerlijke en goede samenwerking met leveranciers en medewerkers. Met TRUE STANDARD wil hij een statement maken en klanten aanspreken die stijl en duurzaamheid even belangrijk vinden.

Het is zijn idee om beschikbare hulpbronnen beter te benutten. Alles wat TRUE STANDARD ontwerpt is biologisch, gerecycled of veganistisch geproduceerd, óf is voorzien van een duurzaamheidskeurmerk, zoals bijvoorbeeld LENZING™ ECOVERO™. Deze onafhankelijke certificaten geven hier zekerheid over. Daarbij doet het merk geen concessies aan de moderne uitstraling. De stijl is tijdloos: “wij willen favoriete kledingstukken maken, die door moeders en dochters even graag gedragen worden. Stijl is geen kwestie van leeftijd”, aldus Bernd Keller.

Bernd Keller, Oprichter en creatief directeur van TRUE STANDARD

Samen staan we sterk!

Bernd Keller startte zijn lijn in 2019. Toen wij van Peter Hahn dit nieuwe merk zagen, waren wij meteen enthousiast. Wij delen immers dezelfde waarden en overtuigingen. Zo kwam van het één het ander: het merk wordt nu exclusief voor Peter Hahn ontworpen. Sluit u bij ons aan en laat uw stijl er één van principes zijn.

Blouse van TRUE STANDARD, bestelnr. 739055, Jurk van TRUE STANDARD, bestelnr.150998

Onze Interview met Bernd Keller over TRUE STANDARD

Wij hebben direct bij het opnemen van het merk in ons assortiment met Bernd Keller gesproken:

Beste Bernd, vertel ons eens: hoe kwam het modelabel TRUE STANDARD tot stand?

Als directielid van Marc O’Polo, als Sportswear Director bij HUGO BOSS en als manager bij Puma en Adidas kon ik de mogelijkheden en grenzen van sociaal en milieubewust handelen binnen de textielindustrie verkennen. Voor mij was het duidelijk: mijn uitdaging zou liggen in het vertalen van mijn kennis naar een eigen collectie. Deze moest draagbaar, modern en luxueus zijn. Een tegenhanger van ‘fast fashion’. De liefde voor exclusieve kwaliteitsontwikkelingen in samenwerking met voor mij bekende partnerbedrijven binnen Europa zou het hart van de lijn gaan uitmaken. Met natuur als beste inspiratiebron. De perfectie van de schepping maakt ons nederig en eerbiedig. Daarnaast is mode zoveel mooier als ik weet wie deze genaaid heeft en hoe de stoffen zijn vervaardigd. Het vraagt meer van ons, maar biedt ons ook zoveel meer.

Wat maakt het merk zo bijzonder?

Zonder twijfel de toekomstgerichte visie, de consequent nageleefde richtlijnen rondom duurzaamheid en garens en stoffen die duurzaamheid ook tot uiting brengen in gevoel, levensduur en comfort. Wij gebruiken gecertificeerde kwaliteiten, die wij lokaal laten maken. Dit hoeft niet altijd in Duitsland te gebeuren, maar wij blijven binnen Europa om de transportroutes zo kort mogelijk te houden. Dit onderscheidt TRUE STANDARD heel duidelijk van de concurrentie. Ik wil graag mode met gevoel maken. Ik noem dit zelf altijd ’Mode met principes’, moderne designs waarin men zich in elk opzicht goed voelt en die men met een zuiver geweten kan dragen.

Hoe kwam de samenwerking met PETER HAHN tot stand?

Het succes van TRUE STANDARD zit hem niet in één specifiek ontwerp, ook niet in het story telling-concept. Het zit hem in een eerlijke opstelling en een goede samenwerking. Peter Hahn en TRUE STANDARD hebben dezelfde kwaliteitsnormen en dezelfde opvattingen over waarden en duurzaamheid; we delen dezelfde visie. We hebben allebei grote plannen en willen nieuwe wegen inslaan in de textielindustrie. Dit kunnen we alleen samen bereiken.

Wat is jouw favoriete product en waarom? 

Keypieces voor dames zijn absoluut de travel-jas en de travel-jurk. Zij laten het beste zien waar het voor mij om draait: het zijn voorbeelden van ongecompliceerde favorieten die ik zo in de weekendtas kan gooien en die er onberispelijk weer uitkomen. Dat komt doordat de geweven basismaterialen kreukarm zijn. Het stretchaandeel en de kwaliteit van het garen zijn letterlijk voelbaar. Het garen is geheel conform de principes van biologisch katoen met GOTS certificering en volgens veganistische principes vervaardigd. 

Outfit links: Plissérok, bestelnr. 98667277, Trui, bestelnr. 945801, Blouse, bestelnr.739052, van TRUE STANDARD.
Outfit rechts: Jerseyvest, bestelnr. 150987, Broek, bestelnr. 646331, van TRUE STANDARD.

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

Ik hoop dat het wat duurzame mode betreft niet bij dromen blijft, maar dat deze mode in de toekomst omarmd zal worden door de textielindustrie. Ik verwacht een verandering in denken bij de consumenten en hoop dat zij zullen inzien, dat stijl, kwaliteit en de bescherming van onze planeet belangrijker zijn dan het volgen van vluchtige trends. TRUE STANDARD zet een eerste stap in deze richting en ik hoop dat het met rasse schreden vooruit zal gaan.

Beste Bernd, bedankt voor dit gesprek. Wij zijn blij dat jij met je collectie ons merkenaanbod aanvult.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar TRUE STANDARD: de complete collectie vindt u in onze onlineshop. Veel plezier met uitzoeken!