Voer uw zoekbegrip in

Brand story: TALBOT RUNHOF x PETER HAHN

Brand-Story TALBOT RUNHOF x PETER HAHN

Sinds 2000 worden onder de naam TALBOT RUNHOF in München chique avondjurken en elegante cocktaildresses gemaakt. Het merk van Johnny Talbot en Adrian Runhof heeft internationaal naam gemaakt. Het zijn niet alleen de fijne stoffen en opvallende details die de mode van TALBOT RUNHOF zo onweerstaanbaar maken. Ook de perfecte belijning spreekt vrouwen aan die hoge eisen stellen aan mode.

Wie TALBOT RUNHOF draagt, heeft plannen

Dat geldt zowel voor de rode loper, als voor kantoor en nu ook voor de vrije tijd. Het ontwerpersduo heeft namelijk exclusief voor PETER HAHN een collectie vrijetijdskleding ontworpen en zich gewaagd in de wereld van de feelgoodmode. De collectie ‘TALBOT RUNHOF meets PETER HAHN’ staat voor casual wear met een vleugje glamour. We spraken met de ontwerpers en vergezelden hen op hun gezamenlijke creatieve weg.

Johnny Talbot en Adrian Runhof: mastermind en stylist

TALBOT RUNHOF X PETER HAHN: in gesprek met het ontwerpersduo
Johnny Talbot (l.) en Adrian Runhof (r.)

Johnny Talbot (links) komt uit Nashville in de VS en is eigenlijk elektrotechnisch ingenieur. Hij werkte een paar jaar als programmeur in de Verenigde Staten en uiteindelijk in München. Daar ontmoette hij Adrian Runhof. Deze ontmoeting inspireerde hem zo dat hij zijn technische achtergrond de rug toekeerde en zichzelf opnieuw uitvond als modeontwerper. Zijn affiniteit met cijfers en wiskunde komt hem ook hier goed van pas. Als mastermind met analytisch talent en constante precisie zorgt hij ervoor dat de mode van TALBOT RUNHOF absoluut perfect zit.

Adrian Runhof (rechts) is geboren in Mainz en komt uit een familie van modeproducenten en retailers. Zijn voorliefde voor mode en design is in feite met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan werkte hij als adviseur voor verschillende modebedrijven over de hele wereld. Met Johnny Talbot lanceerde hij uiteindelijk zijn eigen merk. Zijn grootste passie is de selectie van exclusieve materialen en hoogwaardige stoffen. Hij is de leider en stylist bij het merk TALBOT-RUNHOF.

TALBOT RUNHOF x PETER HAHN: casual mode met een vleugje glamour

Het idee is simpel, maar groots: wij zijn twee traditierijke bedrijven die elkaar kunnen inspireren. Het gevoel voor mode van TALBOT RUNHOF en de knowhow van PETER HAHN vormen de ideale basis voor een bijzondere samenwerking. We wilden in een creatief partnerschap een unieke collectie creëren met een groot gevoel voor kwaliteit, tijdgeest en traditie. En dat is ons gelukt!

It is all about knowing where to stop: ga nooit te ver, maar altijd ver genoeg!

Voor Johnny Talbot en Adrian Runhof is dit credo zowel een designmotto, als een levensfilosofie. Het is de leidraad voor elk ontwerp en is ook terug te zien in de TALBOT RUNHOF x PETER HAHN-collectie: tijdloze vrijetijdskleding met een feelgood-aspect in combinatie met een chique stijl. Exclusieve statement-creaties combineren de waarden van beide bedrijven. De voorliefdes van de bedrijven worden opnieuw geïnterpreteerd in de onmiskenbare stijl van TALBOT RUNHOF. We dragen de collectie op aan alle vrouwen die charme en nonchalance willen uitstralen.

Brand-Story TALBOT RUNHOF x PETER HAHN - Look 1
Broek van kasjmier van FTC CASHMERE, bestelnr. 663427,
trui van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 959323,
shopper van MARCO POLO, bestelnr. 377732,
bodywarmer van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 750117.
(Foto: Gitta, IG: @gittabanko)
Brand-Story TALBOT RUNHOF x PETER HAHN - Look 2
Broek van kasjmier van FTC CASHMERE, bestelnr. 663427,
trui van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 959323,
shopper van MARCO POLO, bestelnr. 377732,
bodywarmer van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 750117.
(Foto: Gitta, IG: @gittabanko)

Maar hoe is deze creatieve samenwerking tot stand gekomen? Hoe is het allemaal begonnen? Hoe is de omslag van avondkleding naar vrijetijdskleding in z’n werk gegaan? Wat onderscheidt de collectie en wat is de meest opvallende creatie van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN? De ontwerpers vertellen het in ons interview.

Interview met Johnny Talbot en Adrian Runhof

Beste Johnny, beste Adrian, wat fijn om vandaag met jullie te kunnen praten over jullie mode. Vertel eens: wat inspireerde jullie om deze buitengewone collectie te creëren?

Onze klanten. Zij staan centraal als het gaat om onze creativiteit en inspiratie. TALBOT RUNHOF staat bekend om spectaculaire avondjurken, elegante cocktailjurken en een bijzonder design. Waarom zouden onze klanten deze creatieve energie niet kunnen gebruiken voor hun dagelijks leven? Eigenlijk is het jammer dat alle mooie mode alleen mag stralen bij feesten en partijen. Met onze vrijetijdscollectie is het nu mogelijk om TALBOT-RUNHOF-design de hele dag te dragen. En met PETER HAHN aan onze zijde kunnen we de prachtige truien, elegante jurken, spannende leren jacks, geweldige jeans en T-shirts uit onze nieuwe gezamenlijke collectie optimaal presenteren.

Brand-Story TALBOT RUNHOF x PETER HAHN - Look 3
Leren jas van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 163934,
jeans van DL1961, bestelnr. 657265,
trui van INCLUDE, bestelnr. 851900,
tas van FURLA, bestelnr. 318238,
riem tas van JOOP, bestelnr. 385172.
(Foto: Gitta, IG: @gittabanko)
Brand-Story TALBOT RUNHOF x PETER HAHN - Look 4
Leren jas van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 163934,
jeans van DL1961, bestelnr. 657265,
trui van INCLUDE, bestelnr. 851900,
tas van FURLA, bestelnr. 318238,
riem tas van JOOP, bestelnr. 385172.
(Foto: Gitta, IG: @gittabanko)

Wat spreekt jullie aan bij vrijetijdsmode?

Vooral de afgelopen periode heeft ons laten zien dat mode geen gelegenheid nodig heeft om zich te ontplooien. Mode is altijd en overal een uitdrukking van de persoonlijkheid van de drager. Zo kwam wellnessmode voor overdag meer in ons vizier. Hierdoor voelden we een innerlijke drang, een echte creatieve behoefte, om een ​​collectie te maken die vrouwen van ’s ochtends tot ’s avonds kunnen dragen, en waarin ze er prachtig uitzien.

Wat is er bijzonder aan de TALBOT RUNHOF x PETER HAHN-collectie? Wat kenmerkt deze collectie?

Dat is niet zo moeilijk: de materialen. PETER HAHN staat voor hoogwaardige, duurzame materialen. Vooral kasjmier, leer, zijde en katoen. Wij houden van bijzondere stoffen en voor ons zijn dit de mooiste. Want alleen edele materialen kunnen echte stijl en onmiskenbare extravagantie creëren. Draagbare kleding: comfortabel, soms sexy, altijd klassiek-modern, met een vleugje glamour.

Gitta Banko voor TALBOT RUHOF x PETER HAHN: Look 3
Leren blouse van Talbot Runhof x PETER HAHN, bestelnr. 156698,
broek van Talbot Runhof x PETER HAHN, bestelnr. 653923,
tas (verglijkbar) van Aigner, bestelnr. 392316.
(Foto: Gitta, IG: @gittabanko)

Waar hechten jullie veel waarde aan?

Voor ons zijn in de eerste plaats een perfecte pasvorm en het draagcomfort belangrijk. Er mag niets knellen, ontsierend kreuken, te strak zitten of de bewegingsvrijheid beperken. Of het nu gaat om avondkleding of vrijetijdskleding, onze mode is gemaakt om je goed in te voelen. Onze creaties accentueren het vrouwelijke figuur en benadrukken de schoonheid van het vrouwelijk lichaam. Dit was voor ons een heel belangrijk thema in de creatieve samenwerking met PETER HAHN.

Wat is jullie favoriet in deze nieuwe, bijzondere collectie?

Onze absolute favoriet van het seizoen is deze jurk. Op het eerste gezicht ziet hij er eenvoudig uit, heel kenmerkend voor TALBOT RUNHOF. Maar op het tweede gezicht valt de dynamiek van de twee verschillende materialen op. Het fijne breisel aan de bovenkant en de stoere crêpe aan de onderkant gaan een spannende symbiose aan. Hierdoor staat deze jurk ook symbool voor onze samenwerking met PETER HAHN.

De jurk zorgt ervoor dat de drager er overdag net zo fantastisch uitziet als ’s avonds. Hoge hakken en chique accessoires veranderen de jurk snel in een creatie om ’s avonds te dragen. Gecombineerd met laarzen of sneakers, een leren jas en een sportieve tas ontstaat er een perfecte outfit voor overdag. Deze flexibiliteit en veelzijdigheid kenmerken de hele collectie vrijetijdskleding.

Waar hopen jullie op bij deze nieuwe collectie en de creatieve samenwerking met PETER HAHN?

We willen graag dat het plezier in het leven en de mode weer helemaal terugkomt. Genieten van het leven, bijzondere momenten uitbundig vieren en onze mode dragen, dat is wat we willen voor onze klanten.

Johnny, Adrian, hartelijk dank voor dit gesprek.

TALBOT RUNHOF x PETER HAHN: time to shine

Bent u klaar om uw dagelijks leven een beetje glamour te geven? Wij in elk geval wel. Ervaar zelf hoe tijdloze vrijetijdskleding met een feelgoodfactor wordt gecombineerd met een bijzondere, chique stijl. Een stijl voor vrouwen die niet alleen enthousiast worden van een uitstekende kwaliteit, maar ook oog hebben voor de artistieke details, die uiteindelijk de unieke uitstraling van hun eigen stijl bepalen. Ontdek de nieuwe, exclusieve collectie TALBOT RUNHOF x PETER HAHN in onze onlineshop.

WORLD OF FASHION
ons exclusieve aanbod hoogwaardige topmerken

We breiden ons assortiment voortdurend uit met exclusieve premium merken en geselecteerde designer items. Ontdek in de shop welke merken deze maand bijzonder populair zijn of lees meer over onze exclusieve merken hier in het magazine. Geheel volgens ons motto: meer mode, meer merken, meer lifestyle.

aanbevolen voor jou