Voer uw zoekbegrip in

Brand story LOVE MOSCHINO

LOVE MOSCHINO Brand Story

Schitterende collecties, rebelse ontwerpen, legendarische kunst. Mode van LOVE MOSCHINO staat voor onconventioneel en verrassend design. Ontdek hier wie er achter het extravagante merk zit, welk designerstuk het waard is om in te investeren en waarom de MOSCHINO-modeshows het meest gewild waren in Milaan.

LOVE MOSCHINO: het handelsmerk

Decoratieve stikselmotieven, elegante metalen applicaties of glanzende lakoppervlakken. Jeugdig, kleurrijk en altijd een beetje anders dan de mainstream-mode. LOVE MOSCHINO biedt een perfecte balans: de ontwerpen trekken alle aandacht naar zich toe en bieden toch voldoende ruimte voor de eigen persoonlijkheid van degene die de kleding draagt.

LOVE MOSCHINO schoudertas
Tas van LOVE MOSCHINO, bestelnr. 373738.
LOVE MOSCHINO schoenen
Schoenen van LOVE MOSCHINO, bestelnr. 373434.

Vooral accessoires, zoals handtassen en portemonnees, vallen in de smaak door hun opzettelijk excentrieke vormgeving, felle kleuren en bijzondere vormen. Het merk is te herkennen aan de frisse, speelse patronen, het typische LOVE MOSCHINO-merkopschrift, dat vaak groot en prominent op tassen, portemonnees, schoenen en truien is aangebracht, en de Moschino-hartjes, die als prints, patches of vormgevers de ontwerpen verrijken. Deze goed te combineren stijl is typisch voor LOVE MOSCHINO en ziet er altijd een beetje uit als iets uit een stripboek.

LOVE MOSCHINO: best buddy

LOVE MOSCHINO tas
Tas van LOVE MOSCHINO, Art.-Nr. 335828.

De LOVE MOSCHINO-schoudertas combineert twee kenmerken van het merk: de iconische hartvorm en het typische merkopschrift. Een upgrade voor elke outfit.

LOVE MOSCHINO: het verhaal

Het merk LOVE MOSCHINO is in 1983 opgericht door ontwerper Franco Moschino. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Milaan en zag zichzelf aanvankelijk als kunstenaar. Daarna werkte hij als modeontwerper voor gerenommeerde merken als Gianni Versace en Cadette. Al doende realiseerde hij zich dat hij zijn eigen mode wilde ontwerpen en in 1983 richtte hij daarvoor zijn merk LOVE MOSCHINO op.

LOVE MOSCHINO maakte snel naam met ongewone ontwerpen en provocerende mode. Door ironische en brutale statements in zijn mode veroorzaakte de ontwerper op veel plaatsen voor opschudding, maar kreeg hij ook veel critici aan zijn kant.

Leuk weetje

De Moschino-modeshows waren altijd populaire evenementen, omdat de ontwerper steeds met iets onverwachts uit de hoek kwam: modellen met cowboyhoeden, Miss Piggy in een trouwjurk of avondjurken met opgenaaide plastic gebakken eieren, vergulde naalden en pluche teddyberen. Elke show overtrof de vorige met verrassende hoogtepunten.

In 1991 schokte Franco Moschino de modewereld door aan te kondigen dat hij geen modeshows meer zou geven. In plaats daarvan lanceerde hij een reclamecampagne ‘Stop the Fashion System’, waarin hij stelling nam tegen de mode-industrie en raakte hij steeds meer betrokken bij sociale doelen. Zo richtte hij bijvoorbeeld een stichting op voor hiv/aidspatiĆ«nten.

Nadat de ontwerper in 1994 op 44-jarige leeftijd aan aids was overleden, nam Rosella Jardini de taak van hoofdontwerper op zich. Vandaag de dag is creatief directeur Jeremy Scott verantwoordelijk voor de collecties. De creatieve geest van de oprichter is nog steeds terug te vinden in alle collecties.


WORLD OF FASHION
ons exclusieve aanbod hoogwaardige topmerken

We breiden ons assortiment voortdurend uit met exclusieve premium merken en geselecteerde designer items. Ontdek in de shop welke merken deze maand bijzonder populair zijn of lees meer over onze exclusieve merken hier in het magazine. Geheel volgens ons motto: meer mode, meer merken, meer lifestyle.

aanbevolen voor jou