Voer uw zoekbegrip in

Brand story GERRY WEBER: met de ‘I WEAR. I CARE’-collectie op weg naar duurzaamheid

GERRY WEBER: met de I WEAR I CARE collectie op weg naar duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons aan de orde van de dag. Daarom vindt u in onze onlineshop een divers aanbod aan duurzame mode van PETER HAHN en van veel andere innovatieve merken, zoals tRUE STANDARD, GREEN COTTON en LANIUS. Maar ook gerenommeerde, reeds lang gevestigde merken breiden hun assortiment duurzame mode continu uit. Eén van die merken is GERRY WEBER, die met ‘I WEAR. I CARE’ een elegante, schitterende collectie heeft gelanceerd. Onder het motto ‘Care what you wear’ combineert de ‘I WEAR. I CARE’-collectie excellente mode met een duurzame productie en bewijst dat stijlvolle en elegante kleding niet ten koste hoeft te gaan van het milieu. Minder hadden we ook niet verwacht van dit exclusieve merk.

Groot pluspunt: de ‘I WEAR. I CARE’-collectie is ook verkrijgbaar in grote maten!

I WEAR. I CARE-collectie: duurzaamheid en mooi design komen hier samen

  • De duurzame ‘I WEAR. I CARE’-collectie wordt geproduceerd volgens de strikte regels van de BSCI en de OEKO-TEX® Standard 100. Naast GOTS-gecertificeerd biologisch katoen is veel uit de collectie ook gemaakt van biologische viscose, meer specifiek de EcoVero™ viscose van Lenzing, die wordt gewonnen uit de hernieuwbare grondstof hout.
Shirt van GERRY WEBER, bestelnr. 955065.
Shirt van GERRY WEBER, bestelnr. 862516.
  • Daarnaast vindt u ook gerecyclede en geupcyclede materialen in de collectie, bijvoorbeeld stoffen van linnen en de cellulosevezel Lyocell.
  • Ook wordt er huidvriendelijk bioRe®-katoen gebruikt, dat wordt geproduceerd in samenwerking met het in Zwitserland gevestigde bedrijf Remei AG. Het bijzondere aan dit katoen is dat van de teelt tot het naaiatelier de productiestappen gevolgd kunnen worden.

    U kunt informatie over de toeleveringsketen vinden via het ingenaaide traceerbaarheidsnummer. Voer dit nummer in op de website www.biore.ch en ontdek veel details over de mensen en bedrijven die betrokken waren bij de productie. De supply chain is ook te traceren met behulp van een QR-code op het waslabel. Dit is precies het soort transparantie dat we willen.

Interview met Annette Koch, Head of Corporate Social Responsibility bij GERRY WEBER

We spraken met de duurzaamheidsexpert van GERRY WEBER, Annette Koch, over duurzaamheidsinitiatieven in het algemeen en de ‘I WEAR. I CARE’-collectie in het bijzonder.

Waarom is duurzaamheid voor u geen trend, maar wordt het ook concreet geïmplementeerd?

Duurzaamheid is eigenlijk helemaal geen trend meer, maar absolute noodzaak. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om het milieu en de natuur te helpen beschermen. Onder het motto ‘WE ARE GERRY & WE CARE’ hebben we strategische duurzaamheidsdoelen opgesteld en we zullen deze strikt naleven.

Annette Koch, Head of Corporate Social Responsibility bei GERRY WEBER

Wat is het grote doel achter uw duurzaamheidsinitiatief? Wat wilt u voor uzelf, uw klanten en uw bedrijf?

We willen de ingeslagen weg steeds verder bewandelen en bereiken dat mode meer naar waarde wordt geschat. Met samenwerkingen, onder meer met de Leibnitz Universiteit in Hannover, en verschillende projecten maken we de weg vrij voor een circulaire economie. Daarnaast gebruiken we steeds meer gecertificeerde grondstoffen, zoals GOTS-biokatoen of duurzame viscosevezels. Dit vergroot de transparantie in de supply chain en helpt om grondstoffen te besparen.

Annette Koch, Head of Corporate Social Responsibility bei GERRY WEBER

Trouwens: GERRY WEBER heeft de volgende groene mijlpalen al bereikt

GERRY WEBER is sinds 2010 lid van de amfori BSCI, het Business Social Compliance Initiative, dat verantwoordelijk is voor de naleving van mensenrechten en arbeidsrechten, sociale normen en eerlijke lonen. GERRY WEBER werkt alleen samen met leveranciers die zich houden aan wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn. Sinds 2015 maakt het merk deel uit van het internationale Fur Free Retailer-programma. GERRY WEBER is sinds 2017 ook gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Shirt van SAMOON, bestelnr. 955750.
Blouse van SAMOON, bestelnr. 961185.

Wat verwacht u van uw partners en leveranciers die betrokken zijn bij de ‘I WEAR. I CARE’-collectie?

We hebben duurzaamheidscriteria gedefinieerd voor onze partners. Naleving van sociale en veiligheidsnormen is bijzonder belangrijk voor ons. GERRY WEBER is sinds 2010 lid van de Amfori BSCI en werkt alleen met gecertificeerde partners. Door ons lidmaatschap van het Bondgenootschap voor Duurzaam Textiel hopen we op middellange tot lange termijn merkbare verbeteringen te kunnen realiseren in de productielanden.

Annette Koch, Head of Corporate Social Responsibility bei GERRY WEBER

Wat ziet u als de grootste uitdagingen voor GERRY WEBER in de komende jaren? En welke uitdagingen ziet u voor de consument?

We hebben het allemaal heel zwaar gehad met de pandemie en we weten nog niet precies wat de herfst en winter ons gaat brengen. Als bedrijf wil GERRY WEBER het plezier hebben in mode nieuw leven inblazen. Eindelijk zijn er weer gelegenheden waarop u echt van mode kunt genieten.

Annette Koch, Head of Corporate Social Responsibility bei GERRY WEBER

Heeft u nog andere plannen voor duurzamere mode en collecties in de toekomst?

Ja, heel veel! We hebben een uitgebreide duurzaamheidsstrategie ontwikkeld en onszelf ambitieuze doelen gesteld. De weg naar duurzaamheid is een proces dat we de komende jaren zullen blijven voortzetten.

Annette Koch, Head of Corporate Social Responsibility bei GERRY WEBER

Do you care?

Bekijk de duurzame ”I WEAR. I CARE’-collectie nu in onze onlineshop.

aanbevolen voor jou