Voer uw zoekbegrip in

BLUE PLANET-jeans van BRAX: goed voor het milieu

Wij bij PETER HAHN houden ervan: jeans. Geen kledingstuk wordt zo vaak besteld en is zo veelzijdig te combineren. Van bootcut tot skinny, van bleached-denim tot dark en in vele zomerse kleuren, zoals geel, pink en mosgroen. Voor elke stijl, elke smaak en elk figuur is er de perfecte jeans. Maar hoe is het gesteld met de duurzaamheid en met de bescherming van het milieu en de natuur tijdens het productieproces?

Een belangrijk punt is hier het waterverbruik. Vooral jeans met bijzondere effecten doorlopen vele wasprocessen, die het waterverbruik omhoog stuwen. Raad eens hoeveel water er voor het verven en wassen van één enkele jeans nodig is: tot wel 180 liter! Dat is veel en volgens ons veel te veel. Als duurzame onderneming zien wij het als onze verantwoordelijkheid om hier verandering in te brengen. Ons doel: minder water en energie verbruiken, minder gebruik van chemicaliën, maar niet bezuinigen op denim.

BLUE PLANET by BRAX

Wij hebben het modelabel BRAX aan onze kant staan, dat met zijn jeanscollectie ‘Blue Planet’ de standaard zet in de grondstofbesparende productie van denimmode. De lijn ‘Blue Planet’ staat voor modieuze creaties, die worden geproduceerd met respect voor het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Bijvoorbeeld door een innovatief wasprocedé met ozon of de toepassing van moderne lasertechnologie, die het verbruik van water en energie en het gebruik van chemicaliën tijdens de vervaardiging van de exclusieve denimcollectie significant vermindert.

Als u meer wilt weten over de bescherming van het milieu bij BRAX en de Blue Planet-collectie, adviseren wij een bezoek aan de website van BRAX. Naast een video over de collectie vindt u hier ook informatie over duurzaamheid, met interessante feiten over de sociale en ecologische normen bij BRAX.

Alles wordt duurzamer

En BRAX gaat nog verder: de Blue Planet-jeans van BRAX staan voor een moderne stijl met een uitstekende pasvorm en een hoogwaardige uitvoering. De collectie is een succes voor mens en milieu. De verdere, consequente uitbreiding van de Blue Planet-collectie staat daarom al vast. Samen met experts werkt BRAX aan nog meer innovatieve en milieuvriendelijke productieprocessen en aan strategieën voor het gebruik van duurzame grondstoffen. Het doel: duurzame mode voor een comfortabel gevoel en een zuiver geweten.

Slim Fit-jeans van BRAX FEEL GOOD, Bestelnr. 628415
Feminine Fit-­jeans van BRAX FEEL GOOD, Bestelnr. 627349

BRAX en PETER HAHN: nog een geslaagde samenwerking met onze leveranciers voor een betere bescherming van het milieu en het sparen van hulpbronnen. Wij bij PETER HAHN gaan voor duurzaamheid in alle afdelingen van onze onderneming: van de inkoop tot aan de verzending. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu, voor de handhaving van sociale normen en voor de eerlijke behandeling van partners en leveranciers. Dat is een vast onderdeel van onze ondernemingsstrategie.