Voer uw zoekbegrip in

Hier groeit ons bio-katoen voor GREEN COTTON

Hier groeit ons bio-katoen voor GREEN COTTON

Mode van bio-katoen is er bij ons al vele jaren lang. Met ons merk GREEN COTTON zijn wij één van de eerste aanbieders die duurzame collecties ontwikkelen. Sinds het begin van onze duurzame initiatieven in 2012 hebben wij ons beleid en ons assortiment steeds meer gericht op de bescherming van het milieu, dierenwelzijn en op de naleving van sociale normen bij onze leveranciers. Een belangrijk aspect van onze inspanningen is het scheppen van transparantie in onze toeleveringsketen.

Daarom nemen wij u nu mee naar de katoenvelden. Hier in Turkije, op circa twee uur afstand van Izmir, wordt het bio-katoen voor onze GREEN COTTON-collectie geteeld.

Wat is bio-katoen precies?

Op deze zonovergoten velden wordt bio-katoen van topkwaliteit geoogst. Het gebruik van milieuvervuilende pesticiden en chemische meststoffen is streng verboden. Ook het zaaigoed van de katoenplant voldoet aan alle ecologische richtlijnen en is daardoor bijvoorbeeld niet genetisch gemodificeerd. Bovendien reduceren de boeren door intelligente irrigatie het waterverbruik en wordt de bodem ontzien, door afwisselend maïs en zonnebloemen, eveneens in bio-kwaliteit, te verbouwen. Zo wordt voorkomen dat de bodem eenzijdig wordt belast en uitgeloogd. En gaat het goed met de bodem, dan heeft de katoenplant minder mest nodig en is deze beter bestand tegen ongedierte. Door deze speciale behandeling kan de katoenplant drie keer per maand geplukt worden, omdat er zich steeds nieuwe vruchten vormen.

Ter plekke konden wij ons aansluiten bij een groep vrouwelijke arbeiders en mochten we meeplukken. Het heerlijk zachte katoen is met een beetje oefening gemakkelijk uit het omhulsel los te maken. Elke arbeider plukt dagelijks ca. 30-40 kg. De gevulde manden worden op een aanhangwagen verzameld en met de tractor naar het nabijgelegen ontkorrelingsstation gereden. Daar verwijderen machines de kleine, harde katoenzaden. Dan kunnen de vers geplukte watten door naar de spinnerij voor verdere verwerking.

Wat is bio-katoen precies?

Een spannend bezoek aan de bio-katoenvelden voor GREEN COTTON, waarbij we weer veel geleerd hebben. Het bezoek aan onze leveranciers ter plaatse is een belangrijke pijler in ons streven naar duurzaamheid. Want alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat onze mode eerlijk en duurzaam wordt gemaakt, en dat vanaf het begin. Transparantie schept vertrouwen. Wij willen graag dat u onze hoogwaardige mode met een gerust geweten kunt dragen.

GREEN COTTON en PETER HAHN Sustainability Managers
Cem, Managing Director bij Green Cotton (l.)
Patrizia und Julia van PETER HAHN (m.)
Lenette, Manager of Sustainability bij Green Cotton (r.)

Als u nu nieuwsgierig bent geworden naar de GREEN COTTON-collectie, neem dan eens een kijkje in onze onlineshop.