Voer uw zoekbegrip in

Linnen mode: 6 redenen waarom u deze zomer linnen zou moeten dragen

Linnen mode: 6 redenen ervoor

Kwaliteit houdt altijd zijn waarde. Hoewel de mode zich voortdurend vernieuwt, behoort linnen tot de weinige trends die altijd in de mode blijven. En dat al duizenden jaren lang! Maar waarom is linnen zo geliefd? Wij hebben voor u 6 redenen waarom linnen zonder enige twijfel dé modester van de zomer is:

  1. Hoogzomer
  2. Relaxed en koel
  3. Natuurtalent
  4. De ene keer natuurlijk, de andere keer opvallend veelkleurig
  5. Mooi in linnen
  6. Tijd om te dromen

1. Hoogzomer: het beste moment voor linnen

De beste eigenschap van linnen is het ingebouwde ‘klimaatsysteem’. Deze natuurlijke eigenschap van het materiaal zorgt ervoor dat u ook bij hoge temperaturen niet gaat transpireren. De stof blijft heerlijk koel en laat de huid ademen. Hoe linnen dit voor elkaar krijgt is snel uit te leggen:

De vezels kunnen veel vocht opnemen, zonder dat de stof nat aanvoelt. Vervolgens geeft linnen dit vocht stukje bij beetje weer af aan de omgeving en koelt daarmee de lucht direct op het huidoppervlak.

Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 1
Linnen shirt van PETER HAHN, bestelnr. 713701,
Linnen broek van PETER HAHN, bestelnr. 600554,
Tas van BOGNER, bestelnr. 301351.
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Daar komt nog bij dat linnen zeer goed ademend en luchtdoorlatend is. Warmte kan zich dus nauwelijks ophopen. Hierdoor blijft uw huid lang droog, ook bij extreme hitte. Daarnaast is mode van linnen vaak wijd uitgevoerd. Deze casual pasvormen geven de huid in de zomer extra ruimte om te ademen en zien er tegelijkertijd stijlvol en elegant uit.

2. Geniet van een ontspannen zomer

Linnen houdt u namelijk niet alleen koel, maar het is ook heel gemakkelijk in onderhoud. De karakteristieke kreukels horen er gewoon bij. Bovendien is linnen de enige stof waarvan wij de kreukels en vouwen niet alleen accepteren, maar ook erg mooi vinden. En dat heeft een reden, want kleding is tegenwoordig vooral: praktisch, ongecompliceerd, slijtvast. Linnen kan in al zijn facetten met trots worden gedragen en elke vouw en kreukel is een teken van een mooie dag:

Ziet u de kreukels aan de voorkant van uw linnen blouse? Dat is een overblijfsel van een innige omhelzing. Of de plooien in de knieholtes van uw linnen broek? Ze vormen een verhaal over hoe u in de ochtend, gezellig op het balkon zittend, genoten hebt van uw eerste kopje koffie.

Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 2
Linnen jurk van PETER HAHN, bestelnr. 148554,
Tas van BOGNER, bestelnr. 301351.
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Wist u dat …

Linnen vraagt om een speciaal wasmiddel, een fijnwasprogramma en een halfvolle trommel. De kreukels zijn er trouwens met hete stoom snel ‘uit te strijken’.

Meer tips voor het onderhoud van linnen vindt u overigens in onze bijdrage ‘linnen wassen en en onderhouden’.

3. Linnen: een geschenk van de natuur

Linnen is een echt bijzondere stof. Zoals zoveel wat de natuur ons schenkt, heeft ook linnen vele fantastische eigenschappen. Linnen is heel duurzaam als het gaat om het telen en de verdere bewerking.

Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 3
Linnen blouse van ELEMENTE CLEMENTE, bestelnr. 739154,
Linnen broek van ELEMENTE CLEMENTE, bestelnr. 646417.
(Foto: Beate, IG @befifty)

Het vlas, waar linnen van wordt gemaakt, is perfect aan ons klimaat aangepast en gedijt hier heel goed. Zo ontstaan met weinig moeite en zonder het milieu te belasten vezels die van nature zeer scheurvast en slijtvast zijn. Dat maakt de stof en de mode die ervan wordt gemaakt bijzonder duurzaam.

De natuurlijke vezel is bovendien antistatisch en pluisvrij. Dit betekent dat u geen last heeft van onaangenaam statisch geladen haar en stof of pluizen geen kans krijgen. De vezel is ook bestand tegen vuil en bacteriën.

Wist u dat …

Vanwege zijn stevigheid en antibacteriële werking werd ondergoed vroeger van linnen gemaakt. Het woord ‘lingerie’ is hieruit ontstaan.
Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 4
Linnen jurk van ELEMENTE CLEMENTE, bestelnr. 151079.
(Foto: Beate, IG @befifty)

4. Linnen: een stof met karakter

Linnen heeft vele gezichten. De ene keer is het elegant en ingetogen, natuurlijk en clean. De andere keer is linnen veelkleurig en opvallend, met een vrolijke en bijzonder elegante uitstraling. Maar altijd heeft linnen stijl. Onbehandeld of in lichte kleuren ziet mode van linnen er puur en chic uit. In opvallende tinten of met markante prints verandert een eenvoudige linnen tuniek in een verleidelijke modieuze creatie voor de zomer. Voor elke stemming, elke gelegenheid en elke stijl is er linnen mode met karakter.

Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 5
Linnen shirt van PETER HAHN, bestelnr. 713750,
Linnen broek van PETER HAHN, bestelnr. 610931.
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Wist u dat …

Linnen wordt na verloop van tijd zachter en past zich aan uw lichaam aan. Uw kledingstuk van linnen is dus binnen de kortste keren perfect op u afgestemd.

Combineer linnen met andere natuurlijke materialen en er ontstaat een zomerse outfit. Kies bijvoorbeeld een tas van raffia, armbanden van hout of draag een strohoed bij een jurk. Een spannend contrast ontstaat wanneer u het lichte, zachte linnen combineert met een stevig materiaal als leer. Bind bijvoorbeeld een gevlochten leren riem losjes om de taille van uw linnen jurk en zorg zo voor een stijlvolle tegenstelling.

5. Natuurlijk mooi: net als u

De zomer nodigt ons elk jaar opnieuw uit om ons van onze meest vrouwelijke kant te laten zien. Geniet met elegante jurken, romantische blouses en luchtige shorts van het zonnige jaargetijde. Linnen laat u daarbij het meeste stralen. Heel mooi zijn soepele jurken van linnen, die uw silhouet subtiel accentueren. Dat geldt ook voor wijde linnen broeken, die iets ruimer vallen.

Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 6
Linnen jurk van EMILIA LAY, bestelnr. 148189.
(Foto: Susanne, IG @textelle + Martina, IG @stillsparkling_50plus)

Wanneer soepele lijnen worden gecombineerd met een aangenaam lichte kwaliteit, ontstaat schitterende mode die uw zomer onvergetelijk maakt. De casual belijning laat elk figuur er op zijn voordeligst uitzien, geeft de huid ruimte om te ademen en is zowel puur, ontspannen als chic.

De moderne zomertrend Feminin Summer past ook perfect bij linnen mode. Hier stellen wij u deze trend voor.

6. Een zomerse droom die geen bedrog is

Zin in zomer, zon, strand en zee? Ook wanneer dit nog even toekomstmuziek lijkt: met luchtige, lichte mode van linnen haalt u het heerlijke vakantiegevoel gewoon in huis. Maak een mooie wandeling door de zonnige binnenstad, gun uzelf een ijsje, sluit de ogen en geniet van het moment. Is het niet mooi zoals het nu is?

Linnen mode: 6 redenen ervoor - Look 7
Linnen blouse van PETER HAHN, bestelnr. 736929,
Linnen broekvan PETER HAHN, bestelnr. 630379,
Telefoontasje van BOGNER, bestelnr. 362913.
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Onze grote liefde: linnen

Probeer het eens en overtuig uzelf van onze zomerse superstof. In onze onlineshop vindt u een grote collectie linnen mode. Veel plezier bij het shoppen!