GOTS

Duurzame productie

Ons milieubewustzijn is in de afgelopen jaren veranderd: kwaliteit, streekgebondenheid en duurzaamheid zijn bij velen van ons nieuwe aandachtspunten geworden.

Het Green Cotton-label van PETER HAHN is een mooi voorbeeld van dit herontdekte bewustzijn. Green Cotton maakt bij de productie van zijn prachtige collecties namelijk uitsluitend gebruik van biologisch geteeld katoen. Daar zijn geen kunstmest of pesticiden aan te pas gekomen. Oftewel, mode met een goed geweten.

Uiteraard worden de milieuaspecten onderworpen aan een gecertificeerd controlesysteem. Green Cotton heeft echter ook oog voor de sociale standaard van zijn leveranciers, om eerlijke arbeidsvoorwaarden ter plaatse te kunnen waarborgen. Voor zijn milieubewuste en duurzame totaalfilosofie is de onderneming al beloond met meerdere internationale onderscheidingen en prijzen.

Wij zijn er vooral trots op, dat onze eigen GREEN COTTON by PETER HAHN-collectie sinds 2016 is gecertificeerd met de Global Organic Textile Standard (GOTS - Organic Certified by IMO CH Lic. No 23241). GOTS is wereldwijd erkend als de leidende standaard voor de verwerking van textiel van biologisch geteelde natuurkwaliteiten. Op een hoog niveau bepaalt deze standaard de maatschappelijke en milieutechnische criteria waaraan moet worden voldaan wat betreft het gebruik van hulpmiddelen, kleurstoffen en appreteermiddelen tijdens de textielproductie.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15