Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Tailleurblazers

Categorieën
Filteren
Maat
Kleur
Materiaal
Merk
Prijs
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Een tailleurblazer, perfect voor een stijlvolle, vrouwelijke look

Een aantrekkelijk kledingstijl creëren met de juiste kledingstukken is niet altijd een eenvoudige opdracht. Zeker als je modebewust bent en als vrouw een passende look wil creëren die zowel bij je persoonlijke voorkeur als de gelegenheid past, is het een kwestie van afstemmen, logisch denken en vooral, je gevoel volgen.

Tailleurblazers zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt om een vrouwelijke uitstraling te verkrijgen, de mogelijkheden qua kleuren, ontwerp en pasvorm zijn oneindig. Dat brengt met zich mee dat er ook tal van uiteenlopend outfits mee gemaakt kunnen worden, van casual tot formeel. Tailleurblazers bieden elke vrouw de kans meer uit haar look te halen, dankzij de combinatie van zowel jonge als klassevolle elementen.

Welke tailleurblazer je kiest is natuurlijk de belangrijkste vraag. Maar ook de combinaties die je maakt, afhankelijk van de gelegenheid, is een onderwerp dat aandacht verdient. Want tailleurblazers zijn dan misschien in de eerste plaats wel geschikt voor classy outfits, tegenwoordig kan een dergelijke kledingstuk ook op andere manier gedragen worden. Wat meer advies hierover is dan ook van groot belang.

Een tailleurblazer: elegantie én zakelijkheid in één

Tailleurblazers zijn net zoals gewone blazers perfect voor het creëren van een zakelijke outfit. Het verschil zit hem echter in het feit dat tailleurblazers strakker om de taille heen liggen, waardoor het vrouwelijke aspect van je outfit nog beter naar buiten komt. Hoewel mannen misschien genoeg hebben aan een blazer die rechtdoor loopt en vooral de schouders benadrukt, is het bij dames van belang dat de taille duidelijk wordt en in de verf wordt gezet.

De taille van een dergelijek blazer kan strakker gemaakt worden door middel van een bijpassend riempje, maar meestal is de pasvorm van blazers gewoon nauwer rond het middel. Het resultaat is een kledingstuk dat vrouwelijkheid uitstraalt dankzij zijn gestroomlijnd ontwerp en toch zakelijk en formeel oogt dankzij de kleuren en de stof.

Zo zijn blauw en zwart populaire kleuren, omdat deze met zowat alles gecombineerd kunnen worden. Vaak worden afwisselende tinten vermeden, aangezien deze het formele karakter van de blazer niet ten goede komen. Er kunnen echter wel kleurelementjes aanwezig zijn, zoals een borstzakje in een andere tint of knoopjes op de schouder in zilver of goud. Het primaire doel van tailleurblazers is echter eenvoud behouden en toch sierlijkheid creëren - en dat is dan ook waarom effen kleuren, een matte stof en een strakke pasvorm erg populair zijn.

Andere manieren om eender welke blazer zakelijker te doen ogen is door een model te kopen met de juiste knoopjes. Als je de blazer toe doet, ziet deze er meteen formeler uit. Wil je toch liever een iets jongere stijl aannemen, kies er dan voor om de knopen open te laten. Op die manier heb je niet alleen meer bewegingsvrijheid maar komt je onderliggende topje ook beter uit. Zorg er dus voor dat dit de juiste kleur heeft en bij de rest van je outfit past.

De beste combinaties met tailleurblazers

Geen enkel kledingstuk is volmaakt op zich en dat maakt de zoektocht naar geschikte combinaties dan ook belangrijk. Een tailleurblazer dragen op een pyjamabroek is vanzelfsprekend geen goede combinatie. Wel zijn de mogelijkheden erg uitgebreid, juist door het multifunctionele karakter van tailleurblazers. Aan de ene kant passen speelse, jonge en kleurige kledingstukken erbij maar ook zakelijke broeken, schoenen en blouses kunnen van toepassing zijn.

Welke combinaties je maakt hangt vooral af van de gelegenheid. Zo kan je voor een zakelijke look kiezen voor een passende broek in een gelijkaardige kleur, met licht opengaande broekspijpen en daaronder eenvoudige, formele schoentjes met een kleine hak. Onder de blazer draag je dan bijvoorbeeld een witte blouse, die je zichtbaar maakt door de bovenste knopen van de blazer open te laten. Je kan, in sommige gevallen, zelfs een halsketting dragen boven de blazer, zolang dit gepast is. Populaire kleuren voor zakelijke outfits met tailleurblazers zijn onder andere donkerblauw, zwart en grijs.

Wil je echter een dames-look verkrijgen, wat vooral voor vrouwen van iets hogere leeftijd erg mooi is, dan kies je best ook voor andere kleuren en combinaties. Zo is een beige blazer op een roze blouse erg mooi, zeker als je daarop een zilverkleurig sieraad draagt. Houd de blazer op zich eenvoudig maar probeer de blouse wat gevarieerder te maken, bijvoorbeeld door te kiezen voor een model met patronen of zilveren steentjes. Om de look helemaal af te maken kan je tenslotte een formele rok dragen die tot aan de knieën komt en in een gelijkaardige kleur komt. Laat je blazer openhangen en je hebt meteen een vrouwelijk en toch formele uitstraling, één die enkel met tailleurblazers bereikt kan worden.

Ook jonge outfits kunnen met tailleurblazers

Het hoeft natuurlijk niet altijd strak en formeel te zijn - zelfs niet met tailleurblazers. Wil je eerder een jeugdige look verkrijgen maar toch de stijl uitstralen van een volwassen, mature vrouw, dan kan dat eenvoudig als je de rest van je outfit aanpast. Zo zijn er tailleurblazers in frisse, zomerse kleuren zoals marineblauw of pastelgroen, die perfect met kleedjes of broeken gecombineerd kunnen worden. Waarom bijvoorbeeld geen rood kleedje dragen zonder mouwen tot aan de knieën, onder een donkerblauw blazer? Het contrast tussen beide kleuren zorgt voor een frisse, sexy look die toch stijl uitstraalt.

Ook kan je tailleurblazers in koraal- of pastelkleuren combineren met hele lichte blouses en broeken. Pastelgroen is bijvoorbeeld prachtig op een wit, zomers bloesje met groene patronen. Draag daarop een lange, witte broek met spannende pasvorm en de outfit is compleet.

Niet enkel de andere kledingstukken, maar ook accessoires geven je de kans meer uit je look te halen. Terwijl zakelijke tailleurblazers misschien best niet gecombineerd worden met tiara's en lange oorbellen, zijn er toch heel wat mogelijkheden. Zo kan je op een blauwe blazer met een strakke fit altijd een zilveren armband dragen, of oorbellen met blauwe steentjes. Ook halskettingen zijn erg geschikt, zolang deze bij de blouse passen. Op een bloesje zonder versieringen past een ketting met steentjes en andere franjes erg goed, terwijl je op een versierd topje of bloesje best een eenvoudige halsketting draagt.

Welke keuze je ook maakt, eenheid creëren is belangrijk. Elke outfit wordt gemaakt of gekraakt door de combinaties die van toepassing zijn, ook als je kiest voor een blazer. Volg je gevoel en gebruik bovenstaande voorbeelden om je tailleurblazer op de juiste manier te dragen en voor je het weet bereik je een look die vrouwelijk én formeel is.

Tailleurblazers, goede kwaliteit voor zakelijke kleding

Net zoals een broek of bloesje bijdraagt aan je outfit, is het ook belangrijk je tailleurblazer goed te kiezen. Om jezelf nog meer zekerheid te geven over je aankoop, vertrouw je dan ook best op vooraanstaande merken. Tailleblazers verdienen en plek in de kleerkast van elke modebewuste dame, zelfs als de prijs daarvoor wat hoger ligt. Doe dus de juiste aankoop en je outfit zal er alleen maar completer door worden.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl