Broekpakken

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Broekpakken, dé outfit voor de zakelijke vrouw

Kostuums zijn dan misschien wel meestal voor mannen een goede oplossing, ook vrouwen hebben nood aan een pak dat perfect geschikt is voor zakelijke gelegenheden. Met een strakke broek en een leuk topje kan je wel al veel doen, toch zijn er soms andere maatregelen nodig om precies die look te verkrijgen die je nodig hebt. Als het gaat om zakelijke gebeurtenissen, dan zijn flashy kleuren en korte jeans immers geen optie.

Broekpakken zijn dé oplossing voor vrouwen die stijlvol, formeel en toch comfortabel op straat willen komen, en zijn dan ook erg populair bij zakenvrouwen. Het voordeel van een dergelijk pak is dat, net zoals bij kostuums voor mannen, de outfit helemaal compleet is en uit bijpassende onderdelen bestaat. Van blouse tot kostuumvest en broek, je krijgt er meteen alles bij.

Maar ook op het vlak van stijl heeft die voordelen. Zo ben je er altijd zeker van dat je pak één mooi geheel vormt en dat je, waar je ook gaat, altijd een geklede, zakelijke uitstraling zal hebben. Wat meer advies over welke mogelijkheden er zijn en waar je bij aankoop best op let, is hier wel op zijn plaats als je meer uit je broekpak wil halen.

Broekpakken, eenvoudig maar classy

Zakelijke kledij onderscheidt zich vaak van casual kledij door het feit dat er weinig versieringen en opvallende elementen aan te pas komen. Ook bij broekpakken is dat het geval. Hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn, hebben de meeste broekpakken een eenvoudig uiterlijk met weinig opvallende kleuren en niet al te veel versieringen en patronen. Daarbij vormen zowel de bovenkant als onderkant van het broekpak één geheel, aangezien beide delen perfect bij elkaar passen op het vlak van kleur, model en pasvorm.

Zo zijn er broekpakken in basiskleuren zoals grijs, zwart en donkerblauw, die een strak uiterlijk hebben en perfect op hakken gedragen kunnen worden. Vaak kan het vestje van een broekpak toegeknoopt worden met knoopjes, helemaal tot boven, en is de broek strak maar toch licht en comfortabel. De broekspijpen gaan onderaan vaak open, waardoor ze een extra classy uitstraling geven aan de schoenen die je eronder draagt. Daarbij hebben de vestjes van broekpakken vaak een niet al te diepe hals, maar toch laag genoeg om er nog een halskettinkje op te kunnen dragen.

Broekpakken onderscheiden zich overigens ook van andere outfits door de typerende pasvorm van de schouders. Deze ogen immers iets hoekiger en breder dan bij pakweg een truitje of topje. Dit komt deels door de stof die gebruikt wordt, maar ook door de manier waarop het vestje is gemaakt. De rechte vorm van de schouders draagt hoe dan ook bij aan het strakke, formele karakter van de outfit, en dat is precies wat je met een dergelijke pak wil bereiken.

Klasse uitstralen is en blijft de belangrijkste functie van broekpakken. Het gaat erom een strakke, formele look te creëren die ook op het vlak van comfort niet moet onderdoen aan casual outfits. Vandaar dat vaak een lichte, zachte stof gekozen wordt die, ondanks het strakke uiterlijk, toch heel wat bewegingsvrijheid biedt en de hele dag door gedragen kan worden.

Broekpakken in verschillende modellen

Natuurlijk wil niet elke vrouw dezelfde mate van zakelijkheid uitstralen. Hoewel dit bij een broekpak onoverkomelijk is, bestaat er gelukkig toch nog wat variatie binnen de verschillende modellen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, de gelegenheid en het seizoen, zal je immers kiezen voor een ander broekpak.

Zo zijn er klassevolle, winterse broekpakken die iets comfortabeler zitten en vaak langere broekspijpen en mouwen hebben. Kleuren zoals zwart of grijs zijn tijdens de koudere maanden erg populair, vooral in combinatie met classy en toch warme schoenen, zoals pumps. Vaak zijn de vestjes zelfs zo lang dat ze tot boven de knieën komen, waardoor ze zelfs kunnen dienen als een sort winterjas. Draag onder zo'n model een leuke blouse in een warme, winterse kleur met hier en daar een franje en je uitstraling is zo compleet.

Aan de andere kant zijn er ook iets jeugdigere, frissere modellen die een uitkomst bieden als het wat warmer is. Het gaat natuurlijk nog altijd niet om strandkledij, maar toch worden dergelijke broekpakken gekenmerkt door iets kortere mouwen, een diepere hals en een iets lichtere stof. Ook de broek van het pak is vaak iets korter onderaan, zodat je er gemakkelijk zomerse hakken mee kunt combineren. Vaak heeft het vestje van een dergelijk model meer mee van een gewone blouse, wat natuurlijk ook bijdraagt aan het elegante karakter van het pak. Qua kleuren kiest men natuurlijk vaker voor frissere, zomerse tinten zoals roze, rood of zelfs verschillende soorten groen.

Broekpakken zijn dan wel formele kledij, ze hebben ook op het vlak van stijl heel wat in petto. Hoewel je natuurlijk geel flashy kleuren kiest met extra korte mouwen en broekspijpen, kan je met broekpakken tijdens de warmere maanden van het jaar toch een leuke stijl creëren. Als het kouder is zorgt een dergelijk pak tenslotte voor al het nodige comfort, zodat je niet alleen strak maar ook lekker in het pak zit.

Méér halen uit je broekpak

Hoewel broekpakken haast complete outfits zijn, kan je natuurlijk nog altijd zelf iets doen om er meer uit te halen. Zo spelen accessoires, schoenen en nog wat andere elementen een grote rol bij de uitstraling die je uiteindelijk verkrijgt. Wat meer informatie over leuke combinaties en mogelijkheden is hier wel op zijn plaats.

Op een broekpak kan je eigenlijk verschillende soorten schoeisel dragen. Van gewone, middelhoge hakken tot pumps, alles is mogelijk. Het is hierbij vooral een kwestie van je gevoel te volgen en je keuze ook in zekere mate af te stemmen op de gelegenheid en het seizoen. Pumps zijn bijvoorbeeld tijdens de winter beter omdat ze iets warmer zijn en ogen, terwijl hogere hakken met een ontblote rug en tenen in de zomer dan weer erg mooi zijn.

Ook qua sieraden houd je best rekening met de gelegenheid en de rest van het pak. Is je broekpak sober en effen qua kleur en versieringen, kies dan voor onopvallende, niet al te lange oorbellen en halskettingen. Is het pak echter iets frisser en opvallender, dan kan je altijd kiezen voor leuke sieraden met hier en daar een kleurelementje dat goed bij de tint van het pak past.

De mogelijkheden zijn oneindig en juist dat maakt broekpakken zo'n slimme aankoop. Hoewel je er altijd een zakelijke en formele uitstraling mee zal hebben, zijn bovenstaande voorbeelden toch het bewijs dat er heel wat meer mee gedaan kan worden dan je op het eerste zicht zou denken.

Kwalitatieve broekpakken voor de modebewuste vrouw

Broekpakken zijn naast een functionele ook een stijlvolle keuze. Kies daarom voor kwaliteit om meer uit je look te halen en nog lang van een degelijk broekpak te genieten. Je betaalt dan misschien wel iets meer, die prijs is je aankoop waard, en wat wordt meteen duidelijk als je het pak draagt.

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl